Guide
Ekahau HeatMapper til Windows (i bakgrunnen) eller Telstra Wi-Fi Maximizer til mobil er enkel og gode verktøy for å lage «heat maps» av wifi-dekningen din. (Bilde: Kurt Lekanger, Tek.no)

Slik finner du ut hvor god wifi-dekning du har hjemme

Vi viser deg hvordan du lager ditt eget «heat map».

Vi har skrevet flere artikler om hvordan du kan fikse ustabilt trådløst nett, eller få bedre dekning i de ulike rommene i hjemmet ditt. Men det finnes også en veldig smart måte å få en visuell fremstilling av hvor bra eller dårlig det står til med wifi-dekningen din hjemme.

Ustabilt nett etter å ha satt opp ny trådløs ruter?
Disse innstillingene kan løse problemene »

Med et såkalt «heatmap»-program kan du lage et varmekart som gjør det lett å se hvor bra wifi-signalet er på ulike steder. 

Denne informasjonen kan du bruke til mange forskjellige ting. Enten du bare vil vite hvor du bør sitte for å få best overføringshastighet på PC-en din, eller for å planlegge hvor du egentlig burde ha plassert aksesspunktet ditt (eller den trådløse ruteren) for å få best mulig dekning overalt. Og lagrer du varmekartet kan du sammenligne resultatene før og etter at du har flyttet aksesspunktet – eller oppgradert til en enda råere trådløs ruter eller aksesspunkt.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (3)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen