GUIDE: Slik klager du på dårlig dekning
Guide

Slik klager du på dårlig dekning

– Vi trenger hjelp fra kundene for å bli bedre, sier Netcom.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Bedre dekning til Norge

Amobil.no setter i denne artikkelserien fokus på mobildekningen i Norge. Hvilken operatør gir deg de beste surfehastighetene der du er, og hvordan bygger operatørene ut dekning i byer og i grisgrendte strøk?
 
Har du en historie om dårlig dekning? Del dem gjerne med oss ved å sende en e-post til tips@amobil.no.

Denne saken er første gang publisert i 2013, men er nå oppdatert med ny informasjon i forbindelse med Amobils store test av mobilt bredbånd »

Stadig færre av oss velger å ha fasttelefon hjemme. Dermed blir mobiltelefonen og –dekningen desto viktigere. Så hva gjør du hvis du for eksempel har flyttet inn i et nytt hus og innendørsdekningen er for dårlig?

Det første du bør gjøre, er å si fra til mobiloperatøren din, så de kan få en sjanse til å rette opp problemet. De forskjellige operatørene har forskjellige rutiner for å følge opp dekningsproblematikk.

Les også: Derfor har innendørsdekningen blitt dårligere

Telenor ber kunder om å melde inn dekningsproblemer via kundeservice eller til Telenor Norge på Facebook. I tillegg er dekningsdirektør Bjørn Amundsen både på Twitter og Facebook.

– Han klarer ikke svare alle, men det er en mulighet til å ta kontakt der, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

Se Telenors dekningskart her

Slik bygger Telenor mobilnett

Alle er på Facebook

Netcom ber kunder med dekningsproblemer ta kontakt med kundesenteret på telefon 05050 eller på Facebook. Hos Netcom logges alle henvendelser som har med dekning å gjøre i et eget støttesystem, som videreformidles til de som jobber med å forbedre dekningen.

– Dekningshenvendelser er viktige i det kontinuerlige arbeidet med å planlegge og forbedre dekning over hele landet, og vi setter stor pris på tilbakemelding fra våre kunder, sier kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad i Netcom til Mobilen.no.

Se Netcoms dekningskart her

Se Tele2s dekningskart her

Tele2 ber kundene ta kontakt dersom de opplever dårlig dekning:

– Vi har gode rutiner for dekningshenvendelser på alle våre kundeservicesentre og på våre Facebook-sider, sier direktør for PR og samfunnskontakt Henning Lunde i Tele2 til Mobilen.no.

Amobil.no har gjort Norges største test av mobilt bredbånd:
Sjekk hvilken operatør som er best der du bor »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen