Guide
(Bilde: mimagephotography/Shutterstock)

Slik holder du deg helt skjult fra NSA-overvåkningen

Enkle triks holder deg anonym.

For hver eneste én av Edward Snowdens mange rapporter som lekker ut via media, lærer vi mer om den amerikanske overvåkningsorganisasjonen NSA sine overvåkningsmetoder. Og selv om det virker som om alt du gjør på nett er rene sveitserosten å bryte seg inn i for NSA, skal vi se at det fortsatt er mulig å tette mange av lyttehullene deres.

NSA har altså gjennom flere år hatt direkte tilgang til serverne til en rekke internasjonalt aktive selskaper, inkludert Google, Facebook, Microsoft, Skype og Apple. Selskapene selv nekter for innblandingen, men president Barack Obama har bekreftet at det eksisterer.

Denne tilgangen innebærer at etterretningstjenestene i USA helt siden 2007 har hatt mulighet til å se alle lagrede data du har på tjenestene du bruker, så vel som muligheten til å følge med på direkte kommunikasjon mellom for eksempel deg og sjefen.

Tyvlyttingen skal ha skjedd både med, og mot selskapenes vilje. Flere selskaper skal nemlig ha blitt truet med søksmål og reprimader om de nektet å delta i NSA sitt storstillte overvåkningsprogram, som går under navnet PRISM, hevder Snowden.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (11)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen