Guide
Vår smarte kaffekopp (Bilde: Øyvind N. Dahl)

Slik gjorde vi kaffekoppen vår smart

Vi syntes «Tingenes Internett» tok altfor lang tid – så vi bestemte oss for å ta saken i egne hender og gjøre kaffekoppen vår smart.

Ofte leser vi om «Tingenes Internett», og hvordan nesten alt vil være koblet til Internett i fremtiden. Til og med salaten din skal være på internett i fremtiden. Men for de fleste av oss, så gjenstår det fortsatt å se dette komme inn i de tingene vi omringer oss med til daglig.

Så, det er på tide å gjøre noe med dette. Idag skal vi gjøre kaffekoppen vår smart. Vi har nemlig fått fatt i en Wunderbar, og skal teste ut om dette er så enkelt som Relayr – selskapet bak Wunderbar – skal ha det til. Vi har ingen erfaring med produktet fra før av, så vi skal starte helt fra begynnelsen av. Vi skal følge instruksjonene vi får når vi åpner pakken, og rett og slett skrive om hele prosessen fra start til slutt. Klarer vi å gjøre kaffekoppen vår smart?

Wunderbar.
Wunderbar. Foto: Øyvind N. Dahl

Hva er Wunderbar?

Wunderbar er et utviklersett for «Tingenes Internett», som skal gjøre det enkelt å lage ting som er koblet til Internett, selv for de uten teknisk bakgrunn. Settet består av seks sensorbrikker og en hovedbrikke. Hver av sensorbrikkene sender sine målinger – som for eksempel kan være temperatur – via blåtann til hovedbrikken, som sender dataene videre til en nettskytjeneste via WiFi. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (13)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen