Guide
(Bilde: Shutterstock/ Andrei Zarubaika)

Slik fjerner du de små Windows-irritasjonene for godt

Vi har samlet tips som gjør hverdagen lettere.

Stadig flere av oss bruker mer tid foran skjermen, både på privaten og arbeid. Desto lenger man sitter foran datamaskinen, og jo flere ganger man må repetere en spesifikk oppgave, jo mer irritert blir man ofte over at ting ikke fungerer helt som man ønsker. Noen ganger kan små ting fremstå som irriterende tidstyver, som du godt kunne klart deg uten.

Windows har i alle år vært det foretrukne operativsystemet hos størsteparten av databrukere. Derfor presenterer vi her fem kjappe løsninger på noen av de problemene man oftest og mest unødvendig har irriterert seg grønn over.

Lagre som .jpg i Paint

Ofte ønsker man å dokumentere det som vises på skjermen foran en. Sammen med Paint gjør tastekombinasjonene PrintScrn og Ctrl + V prosessen med å ta en skjermdump veldig enkel. Men så møter du på irritasjonsmoment nummer én.

Reduser det hvite feltet ved å ta tak nederst i høyre hjørne og dra oppover.
Reduser det hvite feltet ved å ta tak nederst i høyre hjørne og dra oppover.

Skjermdumpen du akkurat har produsert lagres som standard i .png-formatet. Dette gir et klarere bilde enn .jpg, men tar til gjengjeld mye større plass. Dette er greit om du bare skal arkivere skjermdumpen på maskinen din, men litt mer kjedelig om bildefilen skal sendes som vedlegg på e-post eller lagres i skyen, hvor det ikke alltid er så romslig.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (28)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen