Guide
(Bilde: Einar Eriksen)

Slik får du «ny» og bedre Android-mobil

Ved å bytte launcher kan du få en treg mobil til å bli rask, samtidig som du får helt nytt utseende i menyene.

Når du skulle handle mobiltelefon for fem-seks år siden, fokuserte du kanskje på kvalitet på tastene og hvor god ordboken var under skriving av tekstmeldinger. I dag er ting annerledes, og du kan bytte ut både tastaturet og ordboken på smarttelefonene. Faktisk kan du også bytte ut hele menysystemet i ett enkelt jafs, slik at en lite brukervennlig telefon kan bli brukervennlig, og det er det vi skal se litt på i denne guiden.

De fleste smarttelefonbrukere bytter bakgrunnsbilde, og etter hvert kanskje temaet slik at ikonene får et nytt utseende. Men hvis du virkelig skal friske opp mobilen til våren, er det den såkalte launcheren du bør bytte ut. Enda viktigere er det å bytte den hvis telefonen din begynner å bli treg. I mangel på et godt norsk ord, vil vi bruke det engelske ordet launcher i denne guiden

Slik kan telefonmenyene dine se ut hvis du vil.
Slik kan telefonmenyene dine se ut hvis du vil. Dette er Smart Launcher 2 med et nedlastet tema.

Inn under launcher kommer både startskjermene eller «skrivebordene» og applikasjonsmenyen, men også hvordan menyene oppfører seg – inkludert hvilke fingerbevegelser som fører til hva, og hvordan animasjonene ter seg. Å bytte launcher gir deg kort fortalt følelsen av å få en helt ny mobil.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (11)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen