Guide
(Bilde: Shutterstock)

Slik får du maks ut av batteriet på Android-mobilen

Se hvordan du forlenger batteritiden, og les om de smarte dingsene som hjelper deg når batteriet er tomt.

Utviklingen på mobilfronten har gått vanvittig raskt, og moderne smartmobiler har en ytelse og spesifikasjoner som ville vært ren science fiction for bare få år siden. Men på ett punkt har det ikke skjedd så mye: batteritiden.

I «gamle dager» kunne du ofte bruke telefonen i flere dager før du ble nødt til å lade, men de fleste smartmobiler av nyere dato krever at du lader hver dag hvis du bruker telefonen noenlunde aktivt. Nye telefoner har fått skjermer med svært høy oppløsning, og jo flere punkter på skjermen som skal oppdateres, jo høyere blir strømforbruket – selv om det riktignok har blitt gjort mye for å få ned strømforbruket til både skjermen og andre komponenter i telefonen. Kraftige firekjernersprosessorer som kjøres på høy klokkefrekvens bidrar også til å redusere batteritiden.

Nokia 106 er billig og enkel, og har ekstremt god batteritid.
Nokia 106 er billig og enkel, og
har ekstremt god batteritid.
Foto: Nokia

Én måneds standby-tid

Vil du ha lang batteritid, kan det faktisk lønne seg å kjøpe en enklere og billigere telefon i stedet for toppmodellene. Disse har svakere prosessor og skjermer med lavere oppløsning, og begge deler bidrar til at strømforbruket totalt sett blir lavere. Det er riktignok ikke alltid batteritiden blir bedre, siden toppmodellene også gjerne har større batteri – så det du skal se etter er en telefon med svak ytelse og lavoppløselig skjerm, men stort batteri.

For mange er det ikke noe alternativ å kjøpe en treg telefon for å få bedre batteritid, og da kan det være et godt alternativ å heller ha en toppmodell du bruker til daglig – og så i tillegg kjøpe en enkel knappetelefon som du kan ha som reservemobil til å ringe med de gangene du har behov for ekstra lang batteritid. Praktisk for eksempel hvis du skal på fjelltur og kommer til å være langt unna stikkontakter lenge. Enkle knappetelefoner som for eksempel Samsung E1200 og Nokia 106 koster ikke mer enn 200-300 kroner og har standbytid på over én måned – noe du bare kan drømme om med en smartmobil.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (1)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen