Guide

Slik får du brukt Windows-programmer i Linux

Et enkelt grep gir deg i både pose og sekk.

De aller fleste IT-interesserte vil på et tidspunkt høre ordet Linux, eller kanskje Ubuntu, noe som etter en intensiv Google-runde raskt kan gi en snikende følelse av at dette er noe du i det minste burde prøve ut selv.

Det er heldigvis kjempelett, og gjort på bare en time, å installere en nesten hvilken som helst versjon av operativsystemet Linux. Likevel er det ikke sikkert at du ble helt overbevist av det kostnadsfrie operativsystemet, for hvordan står det egentlig til med Windows-kompatibiliteten, og kan du fortsette å bruke programmene du kjenner fra Windows-leiren om du skifter beite?

Den nevnte kompatibiliteten er blitt vesentlig bedre med årene. OpenOffice åpner Word-filer og omvendt lett som bare det, og det finnes alternativer også for den kreative sjelen med programmer som bilderedigeringsverktøyet Gimp og videoredigeringsverktøyet Lightworks. Når det kommer til de store og mest kjente dataprogrammene må vi likevel innse at Linux-alternativene ikke alltid klarer å gjøre en like tilfredsstillende jobb som Windows-variantene vi er vant med. Adobes Photoshop og Premiere, samt Microsofts Outlook og Excel, kan være tett integrert med andre løsninger hjemme eller i bedriften din, og disse fungerer i utgangspunktet ikke på Linux.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (26)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen