Guide
Ikke alle har en like oppdatert datamaskin som den på bildet, men ved hjelp av noen enkle og helt gratis tips kan du ikke se bort fra at du kan beholde den du har litt til.

Slik får du bedre spillytelse – uten å betale én krone

Vi har samlet våre beste stalltips for hvordan få gammel gamp opp å stå.

Mange nettsider ønsker å gi deg side opp og side ned med hundrevis av ulike småtips som skal hjelpe til å tyne de siste fem til ti prosentene ytelse ut av datamaskinen din, så du kan holde på lommeboken din ett år til. Faktum er imidlertid at flesteparten av disse tipsene som oftest har null og niks effekt, og kun utgjør en merkbar forskjell om maskinen din likevel skulle vært skrotet for et tiår siden.

Men, er det mulig å gi en småsliten tre-fire år gammel datamaskin dytten den trenger for å holde det gående ut 2015? Vi har satt sammen en kompakt liste med noen få, men velmente råd, som vi tror kan gjøre en forskjell for deg når du hiver deg inn i favorittspillet ditt neste gang – enten du bare vil oppnå de magiske 30 FPS-ene så det blir spillbart, eller ønsker å legge 2-3 FPS ekstra på de 100 du allerede har.

Vi hopper bukk over selvsagte «ekspert»-tips som å skru ned oppløsningen og grafikkdetaljene, eller å finne et annet spill å fordrive tiden med, og går rett på sak:

#1 – Kontroller oppstarten

Du har en gammel datamaskin. Da sier det seg selv at det er lite lurt å la nettleseren, med sine 20 faner, samt ulike videospillere eller bildebehandlingsprogrammer ligge å ta beslag på systemminne og prosessorkraft som spill liker å bruke masser av.

Windows 8: I Oppgavebehandleren kan du hindre unødvendige programmer fra å starte sammen med PC-en.
Windows 8: I Oppgavebehandleren kan du hindre unødvendige programmer fra å starte sammen med PC-en.

Men, det er ikke sikkert det er nok å stenge nettleseren og de andre programmene du ser på skrivebordet ditt. Mange programmer kan ligge skjult i bakgrunnen, ferdig lastet inn i systemminnet for at de skal kunne åpnes raskere neste gang du har bruk for dem. Dette er luksus på en gammel datamaskin, og noe vi må komme til livs.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (16)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen