Guide
(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Se hvordan du enkelt fjernstyrer PC-en fra mobilen

Googles Chrome-nettleser kan mer enn du tror.

Vi har tidligere skrevet om flere apper som lar deg fjernstyre PC-en fra mobiltelefonen din, slik at du på et vis får kraften fra PC-en tilgjengelig rett fra mobil- eller nettbrettskjermen. Men visste du at nettleseren Google Chrome til PC faktisk har en slik funksjon for fjernstyring innebygget?

Dette er i og for seg ingen nyhet, men det som er ganske nytt er at du nå kan fjernstyre en hvilken som helst PC med Chrome fra mobiltelefonen, via Chrome Remote Desktop app for Android. Fjernstyring fra PC til PC via Chrome har eksistert siden 2011, men den nye mobilappen åpner for mange nye muligheter også for deg som er på farten og ikke alltid har med deg PC-en.

Som med så mye annet som Google driver med, så er også Chrome Remote Desktop-appen helt gratis. Vi skal vise deg hvordan du bruker den, og hva du kan bruke det til.

Slik ser det ut når vi fjernstyrer en Mac fra en Android-mobil.
Slik ser det ut når vi fjernstyrer en Mac fra en Android-mobil.

Slik fungerer det

Fjernstyringsløsninger som dette har eksistert i PC-verdenen lenge, og brukes ofte til fjernadministrasjon eller support. I Windows-verdenen brukes for eksempel ofte Microsofts Remote Desktop Protocol (RDP) til fjernstyring, ettersom dette er innebygget i alle Windows-versjoner nyere enn Windows XP. Men det finnes også andre løsninger, for eksempel bruker fjernstyringsløsninger fra for eksempel TeamViewer, LogMeIn eller Citrix sine egne, proprietære protokoller. Chrome Remote Desktop baserer seg på en proprietær protokoll fra Google, som kalles «Chromoting». 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (7)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen