GUIDE: Slik bruker du emoji-tegn på PC-en
Guide
(Bilde: Montasje: Tek.no)

Slik bruker du emoji-tegn på PC-en

Det er ikke bare mobilen som har eget smilefjes-tastatur.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det holder ikke lenger å skrive setninger med vanlige tegn, slik som kommaer, punktum og utropstegn. Dagens moderne samfunn krever at vi bruker smilefjes for å kommunisere hva slags følelse vi legger bak ordene vi skriver, bare for å være helt sikker på at vi ikke blir misforstått. :-) 

Noen tar det helt ut: 
Kjærestepar kommuniserte kun med emojier i en måned »

Men smilefjes bestående av kolon, bindestrek og en parantes er bare såå 2000 – nå bruker vi emojier. De små tegnene finnes i hundrevis av varianter, enten som smilende ansikter, ikoner formet som hus, biler og båter, eller drøssevis av forskjellige ikoner. Emojier blir imidlertid stort sett bare brukt på mobilplattformer ved hjelp av egne emoji-tastaturer. Men visste du at det finnes lignende emoji-tastaturer innebygd i operativsystemet ditt? 

For Mac-brukere ligger smilefjesene bare en tastekombinasjon unna, mens PC-brukere er nødt til å trykke på et par knapper før tastaturet kommer ut av skjulestedet sitt.

Slik gjør du det: 

Emoji for Mac-brukere: 

Så fort du har musepekeren i et tekstfelt, for eksempel i e-post-programmet ditt, trenger du bare å trykke på følgende tastekombinasjon: 

Ctrl + Command ⌘ + mellomromstast

Et lite vindu med hundrevis av emojier vil dukke opp umiddelbart. Du kan navigere deg rundt i vinduet med musepekeren, eller ved å bruke piltastene på tastaturet. Trykk på tab-knappen for å navigere til neste fane.

Du kan også søke opp etter enkelte smilefjes, hvis du faktisk kjenner navnene til dem.

Denne krabaten heter for eksempel Smilende ansikt med åpen munn og kaldsvette:  ?

Noen emojier finnes i flere varianter, som du får frem ved å trykke og holde musepekeren over dem. Dette gjelder stort sett ansikt- eller menneske-emojier, som lar deg velge hud- og hårfarge

Du kan få frem et emoji-tastatur om du bruker Windows, men det blir fort litt vanskelig hvis du bruker en eldre utgave enn Windows 8. Windows 8 og Windows 10 har imidlertid et hendig lite emoji-tastatur gjemt bort i en sidemeny: 

Emoji for Windows-brukere

Så lenge du har en nyere versjon av Windows på maskinen din, er det lekende lett å finne fram en emoji som beskriver nøyaktig hva du føler. 

Finn fram til det lille tastaturikonet i høyre hjørne på skjermen din: 

Trykk det lille tastaturikonet for å få opp skjermtastaturet.
Trykk det lille tastaturikonet for å få opp skjermtastaturet.

 

Og vips får du opp en skjermtastatur. Trykk på smilefjes-ikonet ved siden av mellomromstasten, og du vil få opp en drøss av emojier du kan «berike» e-postene dine med. 

Yay, smilefjes!
Yay, smilefjes!

Hvis du ikke finner det lille tastaturikonet på menylinjen, er det en enkel jobb å få det opp. Bare høyreklikk på menylinjen, og huk av for «berøringstastatur»: 

Høyreklikk på menylinjen på bunnen av skjermen din, og huk av for «berøringstastatur» hvis du ikke ser den.
Høyreklikk på menylinjen på bunnen av skjermen din, og huk av for «berøringstastatur» hvis du ikke ser den.

Så, da vet du det! ?

Hvis du vil gå virkelig hardt til verks, kan du forøvrig gjøre som YouTuberen Tom Scott. Han satte sammen 14 tastaturer til et gigantisk, hjemmesnekret emoji-tastatur du neppe har sett maken til. Takk til Aleksander for tips om dette! 

Nå kan du kanskje også finne ut av det evige mysteriet: 
Hva betyr egentlig de nye Snapchat-emojiene?

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen