Guide
Automator lar deg automatisere en rekke kjedelige og repetitive oppgaver, i tillegg til å tilby helt nye funksjoner.

Slapp av, la Otto gjøre jobben

Bortgjemt i OS X fant vi roboten Otto, og det er ikke måte på hva han kan hjelpe deg med.

Automator er et nyttig program som stiller roboten Otto til din disposisjon. Han hjelper deg med å lage enkle skript ved bruk av «dra-og-slipp»-funksjoner. Med Automator kan du enkelt endre navn på tusenvis av filer i løpet av sekunder, skalere bilder, slå sammen PDF-dokumenter og kort og godt automatisere en rekke tidstyver. 

Programmet har eksistert i flere år og vært svært populært hos de litt mer avanserte Mac-brukerne der ute. For et par år siden fikk Automator både en liten grafisk overhaling og flere ting ble både enklere og penere enn i tidligere versjoner. Automator er imidlertid ikke lenger noe stort satsningsområde for Apple. Nå for tiden er programmet nemlig gjemt bort inne i «Annet»-mappen i Launchpad. Dette er imidlertid ingen god grunn til at du ikke skal gi programmet en sjanse, for vi snakker her om et kraftig verktøy som er lett å bruke og som alt for mange lar seg skremme av ved første øyekast.

Vi har kikket nærmere på programmet de fleste Mac-brukere totalt overser, og vi fant straks frem til noen lure triks som både kan gjøre arbeidet ditt ved datamaskinen langt mindre tidkrevende, men også åpne helt nye måter å jobbe på. 

Skriptene kan utføres på ulike måter, men funksjonene er stort sett de samme om du velger tjeneste, mappefunksjon eller en av de andre.
Skriptene kan utføres på ulike måter, men funksjonene er stort sett de samme om du velger tjeneste, mappefunksjon eller en av de andre.

Automator finner du enklest ved å søke det opp med Spotlight, og det første som møter deg er et dialogvindu hvor du må velge mellom en rekke maler. Vi skal gå innom «Arbeidsflyt», «Program», «Tjeneste» og «Mappefunksjon».

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (5)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen