Guide
(Bilde: Shutterstock/ wavebreakmedia)

Sikre passord er de letteste å huske

Glem lange uforståelige tegnrekker og jernteppe, med disse teknikkene kan du enkelt sikre dine data.

Selv på 90-tallet, før Internett tok av, var det fort gjort å glemme både PIN-koden til bankkortet, eller sitt eget fasttelefonnummer ved flere anledninger. Som om ikke det var nok har over de siste årene antallet koder og passord en person må huske for å fungere i hverdagen formelig eksplodert. Passord til nettbanken, til hver datamaskin du disponerer og hver nettbutikk du noen sinne har handlet i, koder for tilgang til offentlige tjenester, adgangskode til jobb, og selvsagt e-post-kontoene dine. 

En gjennomsnittlig nordmann går hver dag rund med flere titalls passord i hodet, og godt er det, for du er vel ikke av dem som bare har ett eller to passord som du bruker på alle tjenestene dine?

Det er nemlig viktig at vi ikke faller for denne fristelsen. Uansett hvor komplisert og langt dette ene passordet ditt er, skal det nemlig ikke mer enn et lite datainnbrudd til før de skumle hackerne i teorien har tilgang til alle dine brukerkonti på nettet. Datainnbrudd skjer ganggang, og vil ikke stanse - i alle fall ikke i overskuelig fremtid

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (24)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen