Guide
Med en liten ekstern harddisk tar det bare minutter å opprette en trygg og smart sikkerhetskopi. (Bilde: Julia Ivantsova/Shutterstock)

Sikkerhetskopiering er langt enklere enn du tror

Du er i gang på to minutter.

Med mer og mer av livene og minnene våre i digital form, er det klart at det er viktig å ta godt vare på dataene våre. Det å ha en sikker kopi av det aller viktigste burde derfor være en selvfølge, men dette er et punkt som ofte skoftes – det kan alltid drøyes til neste uke, eller etter ferien. Men hvis din PC blir blir stjålet eller ødelagt i mellomtiden, hjelper det jo lite med fine planer.

Vi vet forresten også godt hvorfor du kvier deg. Det å sette opp sikkerhetskopiering er jo komplisert, tar lang tid, krever tredjeparts programvare og tilgang til en dataguru, ikke sant?

En gang i tiden kan det kanskje ha vært slik, men nå er det egentlig blitt såre enkelt. Det bør ikke ta deg mange minuttene å sette opp, selv for deg som kanskje ikke er av de aller mest drevne databrukerne.

Alt du trenger er en harddisk

Poenget med sikkerhetskopiering er å ha viktige data på flere disker, som også gjerne kan være på forskjellige steder. Skulle så dataene på en eller annen måte bli borte eller ødelagt, vil du kunne berge deg ved å hente de inn igjen fra sikkerhetskopien.

En liten, ekstern disk er kjekk å ha.
En liten, ekstern disk er kjekk å ha.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

For dette trenger du en ekstra harddisk eller SSD. Å ha en sikkerhetskopi på den samme fysiske disken lite gjennomtenkt – om den blir ødelagt. Både en ekstern harddisk eller sekundær intern harddisk kan ta en slik backupjobb.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (8)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen