GUIDE: Se ukens app-anbefalinger Apper til Android, iOS og Windows Phone

Guide Se ukens app-anbefalinger

(Bilde: Kurt Lekanger, Tek.no)

Apper til Android, iOS og Windows Phone

Her er fire apper du bør prøve til mobilen din.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Luftig utsikt

Enkelte apper gir deg en bekreftelse på at du ikke kastet bort pengene da du investerte i en relativt kostbar smartmobil eller nettbrett. Og som du kan bevise det med for andre.

Airpano.

AirPano er en slik app. Designet er svært tiltalende, både pent og minimalistisk samtidig, og med bilder som tar pusten fra en. AirPano er, som man kanskje kunne tenke seg, en app som viser panoramabilder. Mange av disse er tatt fra lufta, og med en 360-graderseffekt som gjør at du kan sveipe rundt i bildene. Det er som å bli plassert høyt oppe i luften, og du kan snu deg og se i alle retninger. Gyroskop-effekten gjør at du kan flytte på brettet i stedet for å sveipe, og du utnytter dette best ved å stå oppreist. Denne effekten brukes mye i stjernehimmel-apper.

Når du åpner AirPano, ser det ut som et fotoalbum, med en slags 3D-effekt. Så sveiper du mot venstre, og på første dobbeltside dukker Keopspyramiden opp, med tittelen «Verdens underverker», og andre fantastiske byggverk er Den kinesiske mur, Taj Mahal og Colosseum. Du kan sveipe sømløst i alle retninger når du har åpnet bildene. Neste kategori er «Naturens underverk», der du kan nyte panoramabilder av Great Barrier Reef, Grand Canyon og Svalbard. I «Vakre byer» finner du blant annet New York, Paris, Roma og Praha. Spesielt bildene av Hongkong og Barcelona er flotte. «Byer om natten» er, vel, bilder av noen byer om natten. Så følger kategoriene «Over fjellene», der norske fjorder er repreprentert, «Fantastiske innsjøer og bukter», «Historiske steder», «Magiske fosser»(!) og «Beste feriemål».

Klikker du på i-knappen nederst, får du info og Google-kart, slik at du kan zoome deg ned til gatenivå, om du vil. Så man kan faktisk lære seg ett og annet med denne appen, men først og fremst er den nok øyegodteri, som det heter på godt norsk. Og mange av bildene er rett og slett fantastiske, spesielt på en iPad. 

AirPano Travel Book

Format: iOS
Pris: 28 kroner

Last ned til iPhone »

Les om ukens mobilspill på neste side »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen