GUIDE: Se ukens app-anbefalinger Apper til Android, iOS og Windows Phone

Guide Se ukens app-anbefalinger

(Bilde: Kurt Lekanger, Tek.no)

Apper til Android, iOS og Windows Phone

Her er fire apper du bør prøve til mobilen din.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Fredsmekleren

Når barna lurer på om ikke bilen snart trenger mer bensin, og det kun er fire minutter siden forrige fylling, og du er enig, er lydbøker gode å ha.

storytel.

Lydbøker er en fin måte å fordrive tiden på, både i bilen, på fly og tog, og når man går tur, men CD-spillere har sine ulemper. Når en bok fyller 22 CD-er, er det ikke sikkert det er noe galt med boka. Kanskje det er formatet det bør gjøres noe med. Den som har prøvd å legge lydbøker inn på en mobil, har sluttet med det, for det er svært tidkrevende, og ender som regel med at siste kapittel spilles først. Da er neste alternativ en app.

Er du glad i engelsk, fins to gode alternativer: Audible og Audiobooks. Men mange liker norsk, spesielt i Norge. Norske Ordflyt viste seg å være et noe selvmotsigende navn, for det var dårlig flyt både teknisk og kommersielt. Så fusjonerte de med svenske Storytel, som allerede var godt i gang på det svenske markedet. I den norske appen kan du laste ned tusenvis av lydbøker og e-bøker på norsk, engelsk og svensk.

Når du har lastet ned Storytel og starter den, registerer du deg, og du får 14 dager fri tilgang på alle bøkene i lydbiblioteket (30 dager via ordflyt.no, ser det ut som). Disse kan du spille av rett i appen, eller du kan laste dem ned til Android eller iOS. Det kan lønne seg å laste dem ned via trådløst nettverk hvis du ikke har en romslig dataplan hos mobiloperatøren din. Du kan også spille av lydbøkene fra en PC. Når du har hørt nok, kan du slå av boka, og den vi fortsette der du sluttet, selv om du bytter avspillingsenhet. Det samme gjelder om du har lyttet til en bok, men vil fortsette med å lese den i appen.

Prisen for fri nedlasting av lydbøker og e-bøker er 169 kroner per måned, noe som kan virke litt i overkant dyrt for noen. Gjennomføringen er god, og storforbrukere av lydbøker for barn og voksne vil kunne synes at det er en bra avtale.

Storytel

Format: Android og iOS
Pris: Gratis prøveperiode, deretter 169 kroner per måned

Last ned til Android » Last ned til iPhone »

Den neste appen er en lommeskanner!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen