GUIDE: Se hva du kan gjøre i Facebook Messenger nå
Guide
(Bilde: Niklas Plikk, Teknofil.no )

Se hva du kan gjøre i Facebook Messenger nå

Dette har vi ventet på lenge på.

I fjor ble Facebook Messenger en egen app, og denne uken har den vokst seg opp til å bli en egen plattform. Nå har meldingstjenesten til Facebook fått støtte for sine egne apper, som lar deg sende sende litt annerledes meldinger enn tidligere. 

Foreløpig er det i underkant av 40 apper tilgjengelig for Facebook Messenger, og du finner dem alle ved å trykke på de tre prikkene over tekstfeltet: 

Du kan laste ned alle tilleggsappene på vanlig vis via applikasjonsbutikken, men det er lettest å gå via Messenger-appen. Der får du oversikt over hele utvalget, og du kan åpne dem derfra så fort de er lastet ned.

Vanlige apper

Selv om de fleste av appene er laget kun for meldingstjenesten, blir de lastet ned som vanlige apper via enten Google Play eller App Store. Dette gjør at de tar opp plass på hjemskjermen din, selv om de bare kan brukes sammen med Facebook Messenger. 

Stort sett alle de tilgjengelige appene lar deg sende ulike type meldinger til dine Facebook-venner. Her er våre fem favoritter så langt:

JibJab

JibJab lager animerte videoer med ansiktet ditt på.
JibJab lager animerte videoer med ansiktet ditt på.

JibJab lar deg sette selfie-bilder av deg selv eller vennene dine på morsomme videoer, og sende dem til andre.

Du kan legge på tekst, fikse på farger og velge hvilket hode du skal bruke på hver video. I motsetning til mange av de andre appene som er tilgjengelig for Messenger, ga dette faktisk litt mersmak. 

Dette var nok blant de beste Messenger-appene av de vi prøvde.  

Clipdis

Du skriver inn en setning (på engelsk), og appen finner passende klipp fra filmer og serier hvor de nøyaktige ordene har blitt sagt. Etter en kort stund får du videoen servert, som du enkelt kan lime inn i en Facebook-melding. Hvis du ikke er fornøyd med klippene, kan du be den om å finne noen nye sitater. Litt morsomt, ganske unyttig. 

Action Movie

Denne appen har eksistert på iOS i lang tid, og nå har den også fått støtte for Facebook Messenger. Det vil egentlig si at den fungerer nøyaktig som før, men nå har den også en "send som Facebook-melding"-knapp. 

Appen går ut på at du tar opp en kort videosnutt, og så legger til en film-effekt. Du kan for eksempel få et romskip til å skyte på skrivepulten din, eller få en bil til å falle ned i bakken fra himmelen. 

Legend

Legend forvandler tekstene dine til visuelle godsaker.
Legend forvandler tekstene dine til visuelle godsaker.

For å gjøre meldingene dine litt penere, kan du sende dem via Legend.

Appen forvandler teksten din til en liten typografisk video, hvor teksten spretter frem på ulike måter. Du kan også velge et passende bilde, som blir flettet inn mellom teksten.

Dette er nok ikke en app du vil bruke på alle meldingene dine, men i noen tilfeller kan den passe perfekt.

GIF

Du kan velge imellom tusenvis av animerte bilder i GIF-appen.
Du kan velge imellom tusenvis av animerte bilder i GIF-appen.

Det finnes flere GIF-apper til Facebook Messenger, men dette ser ut til å være den beste. Selv om den tar deg ut av Messenger-appen når du starter den, er overgangen ganske kort og smidig. Du får opp en liste over vanlige GIF-reaksjoner, og så fort du har funnet en som passer, kan du sende GIF-en. Messenger-appen dukker opp igjen, og du kan sende meldingen umiddelbart. 

Har du prøvd noen av Facebook Messenger-appene? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Facebook Messenger har en del smarte funksjoner: 
Her er 5 lure triks du kanskje ikke visste om »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen