Guide
(Bilde: Western Digital)

Så enkelt fikser du din private nettsky

Du trenger ikke lenger være nettverksguru for å få til dette.

Denne uka har det gått en kule varmt rundt de berømmelige kjendisnakenbildene som ble lekket til Internett, og nå er det klart at flere av disse bildene kom fra Apples skytjeneste iCloud.

Det har fått mange til å sette spørsmålstegn ved hvor sikkert det egentlig er å ha filene sine i nettskyen. Nå er det jo også slik at NAS-er kan bli hacket, men typisk vil det jo være slik at de største farene og datatyvene lusker rundt de store skytjenestene.

Samtidig er det ingen tvil om at nettskylagring er innmari kjekt – spesielt når vi jobber fra flere forskjellige steder og med flere enheter. Du slipper problemer som at siste versjon av dokumentet ligger på jobb-PC-en – for nå har du tilgang fra en hvilken som helst PC, nettbrett eller mobiltelefon med Internett.

I tillegg er det mulig å sette opp automatisk synkronisering mapper, sånn at du ikke trenger kontinuerlig nettilgang heller.

Kan betale seg

Ved siden av spørsmålet rundt dette med nettskysikkerhet, koster gjerne skylagring litt penger dersom du ønsker tilgang på store mengder data – som musikk- eller filmsamlingen din. Det er kanskje ikke store summen i måneden, men over noen år så baller det jo på seg.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (10)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen