Guide Overklokking av skjermkort

(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Slik tynte vi enda mer ytelse ut av skjermkortet vårt

Overklokking er enkelt og kjapt, så lenge du vet hvordan.

Overklokking av skjermkortet er en spennende og gratis måte å skaffe seg høyere bildeflyt eller bedre grafikk i spill. Det krever verken mye tid eller kunnskap, fordi ny programvare og skjermkortdesign har gjort jobben enklere for både nybegynneren og eksperten.

Å øke ytelsen til skjermkortet er mulig fordi den maksimale klokkefrekvensen til kjernen og minnebrikkene varierer fra eksemplar til eksemplar. For at alle skjermkort skal klare å levere det de lover, må flesteparten kjøre saktere enn hva de egentlig har potensial til. Dette kan vi utnytte ved å justere opp klokkefrekvensen og eventuelt kjøre skjermkortet enda raskere ved å gi det mer strøm, eller la det operere under høyere temperaturer.

Overklokking av skjermkort har blitt relativt sikkert og ufarlig, men muligheten for at du ødelegger skjermkortet er fortsatt til stede. Hvis du ikke rører spenningene er det veldig vanskelig, dog ikke umulig, å skade kortet. Vi advarer allikevel mot å overklokke et kort du ikke har råd til å miste. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (7)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen