Guide Overklokking av Haswell

Slik tynte vi 35 % mer ut av Haswell-prosessoren

Hemmeligheten bak overklokking av Intels nye arkitektur ligger i volt-justeringen.

En lokkende fordel med selvbygde datamaskiner er muligheten til å øke ytelsen ved å overklokke prosessoren, og de aller fleste hovedkort har funksjoner som kan gjøre dette for deg. Men for å presse ut alt prosessoren er god for, må du fortsatt ty til manuell overklokking, og da er mange ting du bør vite for å få det beste resultatet.

I denne guiden skal vi vise det hvordan du kan låse opp hele potensialet til Haswell-prosessoren din, og da er det gjerne snakk om en ytelsesøkning på opptil 20 til 30 prosent. Det krever ikke mye forhåndskunnskaper, men god kjøling og tålmodighet er alfa og omega.

Et helt nytt beist

Nye idle-modus er kjekt hvor strømforbruk er viktig, men den nye spenningsregulatoren er et tveegget sverd for overklokkere.
Nye idle-modus er kjekt hvor strømforbruk er viktig, men den nye spenningsregulatoren er et tveegget sverd for overklokkere. Foto: Intel

Intels nyeste arkitektur, Haswell, byr på gode overklokkingsmuligheter selv om potensialet er noe redusert fra Ivy Bridge. Mye av grunnen til dette er at Haswell får høyere temperaturer under last sammenlignet med Ivy Bridge, som igjen var varmere enn sin forgjenger, Sandy Bridge. Varmeproblemene skyldes en viss grad at Intel gikk fra å lodde varmesprederen fast til prosessorkjernen, til å bruke termisk pasta som er en dårligere varmeleder enn loddetinn. 

Les kommentarene (13)

Gå til side

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen