Guide Nye Android-skolen del 5

(Bilde: Einar Eriksen)

Bli superbruker i Android

Kvitt deg med unødvendige apper som fulgte med mobilen din og få en raskere mobil med bedre batteritid.

Dette er 5. og siste del av Android-skolen. Del 1 finner du her.

Hvis du har administratortilgang på datamaskinen din, betyr det at du har tilgang til å gjøre alt du vil av endringer på datamaskinen. Root er i prinsippet det samme, og er Linux-verdenens variant av administratortilgangen. I denne guiden skal vi se nærmere på hva det vil si å roote mobilen, og hvordan du går frem.

Ved å roote en Android-telefon vil du altså få anledning til å gjøre mer enn vanlige brukere. Det er lagt inn begrensninger for hva du som mobilbruker skal kunne gjøre med telefonen. Disse begrensningene kan du ta farvel med dersom du rooter mobilen. Videre kan du kjøre flere applikasjoner, du kan gjøre mobilen din raskere og du kan gjøre flere endringer.

Det kan være lurt å bruke ADT (Android Development Tools) som er en del av Android SDK (Software Development Kit) for å fortelle mobilen hva den skal gjøre via en datamaskin.
Det kan være lurt å bruke ADT (Android Development Tools) som er en del av Android SDK (Software Development Kit) for å fortelle mobilen hva den skal gjøre via en datamaskin. Foto: Einar Eriksen

Garanti og reklamasjon

Å roote Android-mobilen eller å «jailbreake» en iOS-mobil kalles gjerne hacking. En vanlig oppfatning er at du mister garantien når du gjør dette.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen