Guide Nye Android-skolen del 4

Slik gjør du Android-mobilen innbruddssikker

Google har lagt inn stadig flere smarte sikkerhetsfunksjoner i Android.

Dette er fjerde del av Android-skolen.
Del 1 finner du her: 
Slik kommer du igang med Android »

Selv om sikkerhetsbransjen stadig gnåler om mobilvirus, er nok den største sikkerhetstrusselen at mobiltelefoner blir stjålet og at alt du har på den kommer i gale hender. I Android har det blitt veldig enkelt å komme tyven i forkant.

I Android kan du velge å bruke et mønster for opplåsing, noe som både er enkelt og sikkert.
I Android kan du velge å bruke et mønster for opplåsing, noe som både er enkelt og sikkert.

Vanlig skjermlås

Skjermlåsen er veldig enkel å aktivere og effektiv når uhellet er ute. Tenk for eksempel alle passordene du må endre i all hast for å stenge mobiltyven ute fra kontoene dine. Skype, Facebook, Twitter, Dropbox, Google, Instagram og hva det måtte være. Har du en skjermlås med kode, er det ingen som får tilgang til kontoene dine med mindre de knekker koden. Heller ikke hvis de skifter SIM-kort. Tidligere har det vært mulig å hente ut data via USB uten kode, men i nyere Android-telefoner kreves opplåsing først.

Har du aktivert skjermlåsen med kode, kan ikke tyven bruke mobiltelefonen uten å først resette den og dermed slette innholdet på selve mobiltelefonen (ikke minnekortet). Du kan velge mellom et låsemønster, ansiktsgjenkjenning, personlig kode eller passord. Det skal nevnes at ansiktsgjenkjenningen ikke er i nærheten så sikre som de andre løsningene, fordi telefonen vil kunne låses opp av noen som har nese, øyner og munn plassert på omtrent samme sted som deg.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen