Guide Nvidia G-Sync

Jen-Hsun Huang, toppsjefen i Nvidia, under lanseringen av G-Sync. Kretskortet han holder i hånda er G-Sync-modulen. (Bilde: Nvidia)

Slik fungerer Nvidias nye spillteknologi

Med G-Sync vil Nvidia bedre opplevelsen din betraktelig.

Hardware.no/London: Nvidias nyeste spillteknologi går under navnet G-Sync, og har skapt stor ståhei rundt omkring i verden. Med potensialet til å vesentlig endre spillopplevelsen din til det bedre har mange fattet interesse, og selv dro vi til London for å oppleve teknologien med egne øyne.

– Det handler ikke om å kunne levere flest mulig bilder per sekund med et skjermkort, men å levere hvert bilde til rett tid, sier Tom Petersen, oppfinner av G-Sync og teknisk markedsføringssjef i Nvidia.

om Petersen, teknisk markedsføringssjef hos Nvidia, er mannen som fant opp G-Sync.
Tom Petersen, teknisk markedsføringssjef hos Nvidia, er mannen som fant opp G-Sync.

Med G-Sync har Nvidia snudd opp ned på samspillet mellom skjermkort og skjerm. I dag forsøker skjermkortet ditt å spy ut så mange bilder per sekund som overhodet mulig, i et tilfeldig tempo, for så å kaste dem på en skjerm som jobber med en fast hastighet. Med G-Sync får Nvidia de to til å jobbe med samme frekvens, noe som sammen med en god dose manipulasjon av hvordan du oppfatter spillgrafikk, totalt sett skal gi deg en vesentlig bedre spillopplevelse.

– Dette eliminerer grafikkfeil som «tearing» og «stuttering». Bildet vil bli jevnt, uansett hvilken FPS skjermkortet spytter ut, forteller Petersen.

At en skjermkortprodusent i seg selv kan ha endret den grunnleggende oppfatning av spillgrafikk er en stor påstand vi hadde vanskelig for å umiddelbart svelge. Men etter å ha fått sett teknologien selv, og etter å ha snakket med personen som laget løsningen, er det klart at Nvidia definitivt er inne på noe. 

Les kommentarene (50)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen