Guide Nvidia G-Sync

Jen-Hsun Huang, toppsjefen i Nvidia, under lanseringen av G-Sync. Kretskortet han holder i hånda er G-Sync-modulen. (Bilde: Nvidia)

Slik fungerer Nvidias nye spillteknologi

Med G-Sync vil Nvidia bedre opplevelsen din betraktelig.

Hardware.no/London: Nvidias nyeste spillteknologi går under navnet G-Sync, og har skapt stor ståhei rundt omkring i verden. Med potensialet til å vesentlig endre spillopplevelsen din til det bedre har mange fattet interesse, og selv dro vi til London for å oppleve teknologien med egne øyne.

– Det handler ikke om å kunne levere flest mulig bilder per sekund med et skjermkort, men å levere hvert bilde til rett tid, sier Tom Petersen, oppfinner av G-Sync og teknisk markedsføringssjef i Nvidia.

om Petersen, teknisk markedsføringssjef hos Nvidia, er mannen som fant opp G-Sync.
Tom Petersen, teknisk markedsføringssjef hos Nvidia, er mannen som fant opp G-Sync.

Med G-Sync har Nvidia snudd opp ned på samspillet mellom skjermkort og skjerm. I dag forsøker skjermkortet ditt å spy ut så mange bilder per sekund som overhodet mulig, i et tilfeldig tempo, for så å kaste dem på en skjerm som jobber med en fast hastighet. Med G-Sync får Nvidia de to til å jobbe med samme frekvens, noe som sammen med en god dose manipulasjon av hvordan du oppfatter spillgrafikk, totalt sett skal gi deg en vesentlig bedre spillopplevelse.

– Dette eliminerer grafikkfeil som «tearing» og «stuttering». Bildet vil bli jevnt, uansett hvilken FPS skjermkortet spytter ut, forteller Petersen.

At en skjermkortprodusent i seg selv kan ha endret den grunnleggende oppfatning av spillgrafikk er en stor påstand vi hadde vanskelig for å umiddelbart svelge. Men etter å ha fått sett teknologien selv, og etter å ha snakket med personen som laget løsningen, er det klart at Nvidia definitivt er inne på noe. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (50)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen