Den beste nødladeren av de alle. Heldigvis finnes den i andre farger enn rosafargen vårt testeksemplar kom i.

Guide Nødlader

Den beste nødladeren av de alle. Heldigvis finnes den i andre farger enn rosafargen vårt testeksemplar kom i.

Går du ofte tom for strøm?

Her er våre beste anbefalinger!

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Akk, denne mobilladingen. Uansett hvem du er og uansett hva du gjør er det en ting som er relativt sikkert i dagens samfunn: du skal stort sett ha med deg mobilen.

Og en annen ting som også er «bænkers»: du kommer til å gå tom for strøm på et eller annet tidspunkt. Krise! Hva er vel egentlig en tur på kaféen med venninnene verdt når man ikke en gang kan få delt et usselt bilde av cappucinoen på sosiale medier? 

Heldigvis finnes det råd, og vi er ikke fremmede for å gi dem her på Tek. Her presenterer vi de fire beste nødladerkjøpene vi vet om i skrivende stund, basert på de to omfattende samletestene vi gjorde av nødladere i fjor og for et knippe måneder siden.

Totalt har vi testet 40 nødladere fra en lang rekke produsenter, og gjort omfattende målinger av kapasitet. I tillegg har vi balansert bedømmelsen med andre faktorer, som pris og funksjonalitet. Du kan lese begge de to samletestene i sin helhet under:

I alle størrelses- og prisklasser og for (nesten) alle behov

Basert på de to samletestene presenterer vi her de beste kjøpene du kan gjøre, men vi har også gått gjennom testene og luket ut modeller som enten har blitt dyrere eller ikke lenger er i omløp. Derfor kan du være sikker på at anbefalingene her både er gunstige og tilgjengelige.

Før du hiver deg rundt og kjøper den største tilgjengelige laderen kan det være lurt å spørre seg deg selv hva slags behov du egentlig har. For det første: hvor ofte pleier du å lade mobilen din? To ganger hver dag? Da kan det tenkes at en større nødlader er det rette for deg.

En annen faktor er hva slags mobiltelefon du har. Eier du en svær Huawei P20 Pro eller en Galaxy S9+ er det sannsynligvis en god idé å kjøre på med en 10 000 mAh stor lader nesten uansett, bare fordi disse i seg selv har svære batterier på innsiden. Eier du derimot en iPhone SE eller en iPhone 8, vel, da slipper du fort unna med noe langt mindre. For det er jo klart at det også er en faktor hvor mye du rett og slett gidder å drasse med deg rundt omkring.

Uansett – med disse tingene i bakhodet, her er våre anbefalinger: 

Best på absolutt alt, også pris!

Andersson PRB 3.5

Andersson PRB 3.5
Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Vår nåværende testvinner kommer fra den relativt ukjente produsenten Andersson, og er stappfull av funksjonalitet. Først og fremst bør det nevnes at kapasiteten er den desidert beste blant alle laderne vi har testet, med en oppgitt styrke på 20 000 mAh og en målt kapasitet på 72,95 prosent av dette (74 Wh/53,98Wh). 

Dette høres kanskje rart ut, men alle nødladere vil alltid ha en lavere prosent enn oppgitt – det er helt naturlig gitt dagens kapasitetsbeskrivelser. Andersson PRB 3.5 peker seg imidlertid som den så langt desidert beste, også i total kapasitet. Legg til at den lave prisen på 449 sørger for at den også er den mest prisgunstige sett mot hvor mye strøm du får og også er ganske gunstig gitt vekten du må bære rundt, og, vel, du har en vinner.

At du da også får både to fulle USB-A-utganger med hurtiglading, en USB Type-C med nok futt til å lade datamaskiner og også en Micro-USB-inngang til strøm inn, er nesten for godt til å være sant. Det sistnevnte sørger dessuten for at den kan lades mens den lader opp andre ting, noe nær sagt ingen andre ladere i testen kan.

Formfaktoren er litt vanskelig for lommeoppbevaring, men da har du også kjøpt feil nødlader å drasse rundt på slik. Ladere i denne størrelsesklassen er uansett for veske- eller sekkeladere å regne.

Den kanskje mest lommevennlige og moderne i testen

Clas Ohlson 38-8456 USB-C 10050mAh

Clas Ohlson 38-8456 USB-C 10050mAh

Clas Ohlson gjør svært mye riktig med sitt etter vår beregning hittil nyeste tilskudd til nødladerporteføljen. Kjeden har lenge solgt nødladere under eget varemerke, som først og fremst har utmerket seg ved å være billige heller enn veldig moderne og innovative. Nå er det imidlertid fremtiden som banker på døra, i form av en 10 050 mAh stor USB Type-C-lader.

Du finner tre ting på den éne flate kortsiden: én USB-A-inngang, én USB Type-C-inngang og en knapp. Knappen aktiverer ladingen. Type-C-inngangen fungerer både til opplading av laderen og av telefoner, samt faktisk også datamaskiner. Gitt den beskjedne størrelsen på laderen trodde vi helt ærlig ikke det siste skulle være mulig. Hurtiglading har inngangen også, noe USB-A-inngangen overraskende nok også er blitt begunstiget med. Dermed sitter du med totalt 6 A effekt her, 3 A + 3 A.

Laderen i seg selv er liten og kompakt, og får enkelt plass i en lomme eller liten veske. Den er også gjort i metall på alle kanter, og føles tung og solid i hånden. Kapasitetsmessig utmerker den seg ikke nødvendigvis, med knapt 63,76 prosent av oppgitt kapasitet. Kun 23,07 av oppgitte 37 Wh høres ganske trist ut, men igjen: dette er ikke unikt. Det er et slags kollektivt bedrag, ser det ut til. 

Dét til side: Clas Ohlsons 10050 mAh store, moderne lader er et veldig godt kompromiss mellom størrelse og funksjonalitet, og vi mener det rettferdiggjør den litt høyere prisen på 399 kroner. Et godt kjøp!

Hurtig lading og kompakt størrelse – og hyggelig pris

TP-Link TL-PBG6700

TP-Link TL-PBG6700
Bilde: Torstein Norum Bugge, Tek.no

TP-Links 6700 mAh store nødlader peker seg ut som et av de desidert beste kjøpene i sortimentet for små nødladere. Ikke bare har den svært høy kapasitet prosentmessig, men den er også svært rask gitt størrelsen sin. Med 2,4 ampere ut OG inn går både opplading av mobilen og laderen selv kjapt, noe du sjelden ser med så små ladere.

Designet er også fint, og størrelsen lommevennlig. Laderen er kledd i en polymer-utførelse, som gir en myk og varm følelse i hånden – ganske annerledes enn det kalde metallet mange ladere er utført med. Gullplasten går fint sammen med det sorte, og skaper en overraskende eksklusiv helhet. På den ene siden finner vi også en liten av/på-knapp, og fire LED-dioder som viser kapasiteten.

Med en pris som i skrivende stund er langt fra avskrekkende, gikk denne foran røkla og vant vår samletest. Trenger du en kompakt og god nødlader er det kort og godt lite som kan slå TP-Links alternativ.

Svært kompakt og svært god

TP-Link TL-PBG3350

TP-Link TL-PBG3350
Bilde: Torstein Norum Bugge, Tek.no

TP-Link trekkes frem nok en gang, og denne gangen er det det mindre alternativet deres vi vie interesse til. Om du virkelig vil ha noe bokstavelig talt lommevennlig, er dette ett av dine beste alternativer. Her får du nødladeren med det aller høyeste målte prosentnivået i forhold til lovet kapasitet vi har vært borti, med hele 84,7 prosent!

En annen ting du får: raskere lading enn standard, med 1,5 A ut fra USB-porten. I tillegg er også her designet godt, og materialet behagelig i hånden. Prisen er litt stivere enn hos enkelte av konkurrentene, men så er dette også den eneste virkelig kompakte laderen som sånn omtrentlig greier å lade en vanlig telefon full på en hel lading.

Dét i seg selv mener vi er en god investering; gitt størrelsen er dette en svært energitett lader sammenlignet med havet av lignende produkter der ute. Premium, rett og slett!

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen