GUIDE: Mobilverkstedene for de utålmodige Her får du mobilen fikset på timen

Guide Mobilverkstedene for de utålmodige

Her får du mobilen fikset på timen

Du kan spare tid og penger på å bruke et usertifisert verksted.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det kan være frustrerende å få feil på mobilen. Da bærer det vanligvis tilbake til butikken der du kjøpte telefonen. Siden veldig mange handler i nettbutikker, innebærer det å sende telefonen i posten. Deretter skal butikken sende telefonen videre inn til et verksted, som bruker alt fra en uke til en måned på reparasjonen før den sendes tilbake.

Les også: – Verkstedene svindler deg

Du har riktignok vanligvis krav på en lånetelefon, men både kvaliteten på disse og alt innholdet vi beriker telefonene våre med, gjør at det bare er et lite plaster på såret.

Men du trenger ikke vente så lenge. Faktisk går det an å få mobilen reparert innen en times tid, mens du venter.

Sertifiserte verksteder

Produsentenes sertifiserte verksteder:

LG
Mcare
Deltaservice

Samsung
Mcare
Deltaservice

HTC
Mcare
Deltaservice

Huawei
Mcare
Deltaservice

ZTE
Mcare
Deltaservice

Nokia
Mcare
Deltaservice
Elcare – drop-in

Alle mobilprodusenter her til lands tilbyr garanti, og er i tillegg tvungen til å forholde seg til reklamasjonsretten. Men hver produsent forholder seg bare til sine utvalgte verksteder, og din mobil må til et av mobilprodusentens sertifiserte verksteder for at du skal slippe å betale selv.

Dersom arbeidet ikke dekkes av garantien eller reklamasjonsretten, kan du selv velge verksted.

Lurer du på om feilen går på garantien? Les denne guiden:
Hva gjør du når mobilen går i stykker?

Når det haster

For noen år tilbake hadde Nokia 26 sertifiserte verksteder mens Sony Ericsson hadde syv verksteder. Disse var spredt over en rekke byer over hele landet og de fleste verkstedene kunne reparere mobilen din på dagen dersom du var villig til å betale litt ekstra. Som oftest mellom 200 og 300 kroner.

Nå har de fleste mobilprodusenter bare to sertifiserte mobilverksteder i hele Norge, og disse har ikke engang kundemottak.

Kun Nokia har drop-in

Har du en Nokia-telefon og bor i Oslo er det en enkel sak å få reparert mobilen. Da kan det Nokia-sertifiserte verkstedet Elcare reparere mobilen din i løpet av én time. Det gjelder de fleste reparasjoner.

Det beste av alt er at det ikke koster noe ekstra dersom du først registrerer telefonen din på Elcares internettsider før du kommer. Ellers koster det 300 kroner å få arbeidet gjort i en fei.

Spar tid med usertifiserte verksteder

Hvis du har en bristet eller knust skjerm, en fuktskade eller en annen skade som ikke dekkes av garantien, kan det være aktuelt å vurdere et usertifisert verksted. Disse er som regel strategisk plassert i bysentrum.

Fordelen med disse er at du vanligvis kan ta en kopp kaffe mens du venter på at mobilen din repareres, og de tar normalt ikke ekstra betalt for hasteservice.

Mobilfikser'n

Vi tok en prat med daglig leder for Mobilfikser'n, Mohammed Khan, som forteller at de får til det aller meste på én time og har inne alle delene som trengs i over 80 prosent av tilfellene der deler må byttes.

– Vi får inn mange mobiler med fukt- eller vannskader, men den vanligste reparasjonen er skjermbytte på iPhone. Det koster 850 kroner, og vi gjør det innen en time. Dersom du også vil bytte bakglasset, koster det totalt 950 kroner, forteller Khan.

Dette er imidlertid snakk om uoriginale skjermer, altså ikke fra samme produsent og/eller nøyaktig samme type som var i mobilen fra før. Khan forteller at man ikke merker noen forskjell mellom disse.

– Skal du bytte skjerm på for eksempel Samsung Galaxy SII, Galaxy SIII eller Note-modellene er prisen høyere, fordi skjermene er dyre. Prisen er da rundt 2000 kroner, sier Khan.

Selskapet bruker i de aller fleste tilfeller originale deler – altså de samme type deler som var i telefonen din fra fabrikk. Det inkluderer skjermene til de nevnte Samsung-modellene.

Mobilfikser'n tilbyr tre måneders garanti på arbeidet, men selve mobilgarantien kan frafalle.

På neste side finner du en
liste over mobilverksteder »
  

Vi anbefaler deg også å lese denne, dersom du har en mobil som er i uorden:
Alt du må vite når mobilen streiker »

Lik oss på Facebook du også.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen