GUIDE: Lei av at ledningen krøller seg sammen?
Guide
(Bilde: Torstein Norum Bugge, Teknofil.no)

Lei av at ledningen krøller seg sammen?

Prøv trikset som løser problemet.

Hvis du noen gang har tatt med deg øretelefoner i lommene, vet du helt sikkert om deres nærmest magiske evne til å krølle seg sammen i én eneste stor floke.

Og selv om eksempelet vårt bruker kablede øreplugger finnes problemet til dels også for den trådløse varianten som ikke er helt trådløs, men bruker kabel over nakken. 

For å unngå dette problemet finnes det flere løsninger. Én av de beste vi vet om er enkel å huske, og lar deg enkelt og raskt surre hodetelefonene ut igjen som om ingenting skulle ha skjedd.

Følg med under, så viser vi deg hvordan det gjøres!

Steg 1: Brett de øverste delene

Start med de to øverste ledningene, altså de med proppene på. Brett proppene nedover mot hovedkabelen, slik at de havner rett over overgangen der sistnevnte deler seg i de to øretelefonkablene. Deretter bretter du ledningskveilen én gang over seg selv, opp til overgangen. 

Hvis én av ledningene har en volumknapp, forsøk å posisjonere denne så havner litt under, men overlapper overgangen.

Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Steg 2: Surr hovedledningen rundt øreproppledningene

Hold tak i selve øreproppene, og surr den ledige delen av kabelen rundt de samlede kablene. Dette er lettest hvis du har en flat kabel på hodesettet ditt, men fungerer også fint med runde kabler. Flytt fingrene nedover mens du surrer, så ingen av kablene kommer utenfor «pølsa».

Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Prøv å beregne surringen slik at du har en liten løkke av alle ledningene på tuppen. Slik skal det se ut:

Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Steg 3: Lås kveilen 

Nå er det bare én ting igjen å gjøre, nemlig å låse det hele slik at det ikke løsner. Det gjør du ganske enkelt ved å dytte inngangen gjennom løkken. Pass på at du dytter den gjennom alle løkkene, og stram forsiktig til litt.

Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Voila! Nå har du en kompakt og krøllsikker øreproppkveil, som det bare er å putte i lomma og vandre rundt med. 

Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Steg 4: Løs opp kveilen igjen

Å løse opp kveilen igjen er det enkleste av alt. Simpelthen bare ta inngangen ut av løkka, og la øretelefonene surre seg ut selv. Etter et par sekunder er de klare til bruk, og du kan trygt la blodtrykksmedisinene og saksa bli på hylla – sammen med aggresjonen.

Slik skal det se ut:

Det er imidlertid et par ting å tenke på. Først og fremst: ikke stram til for hardt, ettersom dette kan ødelegge skjøre koblinger. Det er heller ikke like lett å skjønne hvordan alt dette skal gå til om den ene øreproppledningen er kortere enn den andre.

Her gjelder det å holde hodet kaldt, og improvisere litt. Forsøk å få øreproppen med den korte ledningen riktig plassert, og brett deretter den andre ledningen 2 eller tre ganger til den også sitter som den skal. Deretter må du bare passe på at de ikke glipper før du har kommet litt i gang med surringen.

Lykke til!

På tide å kutte ut de hvite Apple-øreproppene dine?
Selv Apple anbefaler andre alternativer »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen