Guide
Det finnes flere 3D-programmer der ute, fra avanserte til nybegynnervennlige (Bilde: DICE, Shutterstock/ Verticalarray)

Lag flotte 3D-modeller med disse enkle programmene

Men pass opp for snubletrådene.

Rimelige 3D-skrivere for forbrukermarkedet rykker stadig nærmere, og godt er det etter at vi måned etter måned får høre om alle de nye rare 3D-modellene som får et nytt liv utenfor dataskjermen.

Men når du en fantastisk dag i fremtiden endelig får en 3D-skriver innomhus, finner du raskt ut at den er ganske lite verdt om du ikke har noe å skrive ut. Derfor kan det være lurt å allerede i dag begynne å orientere seg i 3D-verdenen.

Om du ikke vil ta hele modelleringsjobben selv, finnes det kanskje allerede noen fingernemme personer som har svettet ferdig for deg. På ulike nettsteder kan du nemlig hente ned fiks ferdige modeller for alt fra en kjekk Angry-Birds sparebøsse, en brusopptrekker, terningener, eller mer nyttige ting som skumle halloween-masker.

Brett opp ermene

Men la oss tenke oss at du ikke er så heldig i din søken etter en kaffekopp med dobbel hank som står på en stylte, eller en passende erstatning for dørhåndtaket til boden. Da er det nesten bare én ting å gjøre, nemlig å brette opp ermene og lage det selv. Å lage en 3D-modell selv er så klart  tidkrevende, men til gjengjeld får du muligheten til å skreddersy og tilpasse modellen din slik at den passer perfekt til akkurat det du skal bruke den til.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (4)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen