Guide

La NAS-en din overvåke for deg

Den lille lagringsboksen kan mer enn å dele på filer.

For mange er NAS enbetydende med lagring av filer, og det forstår vi godt. Tross alt står NAS for Network Attached Storage og i vår serie innen nettverkslagring har vi stort sett konsentrert oss om mapper, brukere og rettigheter, samt hvordan du skal få tilgang på filene dine fra Internett.

Men å ha kontroll på filer og brukere er bare én av mange ting en god NAS kan brukes til. I praksis er det jo en komplett datamaskin, og flere av de små lagringsboksene har nok prosessorkraft til å settes til andre ting også. I akkurat denne artikkelen skal vi se på overvåking ved hjelp av IP-kamera.

Et IP-kamera er – for deg som ikke er helt sikker på dette – et lite kamera som i sin enkleste form kan minne litt om et gammeldags eksternt webkamera. Den store forskjellen er at mens webkameraet kobles direkte til datamaskinen med en USB-kabel, bruker IP-kameraet det lokale nettverket som tilkoblingspunkt. Der får den sin egen IP-adresse (herav navnet) slik at enhver klient på nettverket i teorien skal kunne koble seg til det.

Les kommentarene (8)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen