Guide

La NAS-en din overvåke for deg

Den lille lagringsboksen kan mer enn å dele på filer.

For mange er NAS enbetydende med lagring av filer, og det forstår vi godt. Tross alt står NAS for Network Attached Storage og i vår serie innen nettverkslagring har vi stort sett konsentrert oss om mapper, brukere og rettigheter, samt hvordan du skal få tilgang på filene dine fra Internett.

Men å ha kontroll på filer og brukere er bare én av mange ting en god NAS kan brukes til. I praksis er det jo en komplett datamaskin, og flere av de små lagringsboksene har nok prosessorkraft til å settes til andre ting også. I akkurat denne artikkelen skal vi se på overvåking ved hjelp av IP-kamera.

Et IP-kamera er – for deg som ikke er helt sikker på dette – et lite kamera som i sin enkleste form kan minne litt om et gammeldags eksternt webkamera. Den store forskjellen er at mens webkameraet kobles direkte til datamaskinen med en USB-kabel, bruker IP-kameraet det lokale nettverket som tilkoblingspunkt. Der får den sin egen IP-adresse (herav navnet) slik at enhver klient på nettverket i teorien skal kunne koble seg til det.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (8)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen