Guide

Slik sparer du mye tid på bare 5 minutter

Smarte nett-roboter kan hjelpe deg med mer enn du aner...

Det er bare å innrømme det: De fleste av oss er innerst inne litt latere enn vi liker å innrømme. Dette er i og for seg ikke noe å skamme seg over, men med stadig flere tjenester og rutiner å forholde seg til kan det etter hvert bli mye å holde styr på for en lathans som ønsker å fremstå som noe annet. Det å oppdatere både Facebook, Twitter, og Instagram-profilen, eller stadig sørge for å sikkerhetskopiere bilder fra flere ulike nettjenester til harddisken din, trenger imidlertid ikke å være en tidstyv eller en byrde lenger. 

Svaret på enhver slappfisk sine våte drømmer heter «IFTTT», eller «If This, Then That». Dette er en super nettapplikasjon som rett og slett automatiserer en rekke ting, slik at du sparer tid.

IFTTT støtter garantert mange av tjenestene du bruker til daglig. I tillegg til de tidligere nevnte sosiale nettverkene, og alle de store skylagringstjenestene, kjenner vi igjen navn som Evernote, iOS, Android, Pocket, Digg og SoundCloud blant de 124 vi har å velge mellom.

Gjør det selv eller herm

IFTTT kan du bruke på to måter. Enten kan du være original og sette sammen dine egne oppgaver, eller du kan være den daffe typen og finne noen som andre allerede har laget ferdig for deg. Begge mulighetene er tillatt, og du er for øvrig velkommen til å bruke de ti oppgavene vi har kokt sammen og viser lenger ned i denne artikkelen om du vil.

En oppgave er ikke annet enn en spesifikk kombinasjon av de såkalte kanalene, eller appene, som du har satt til å jobbe sammen og hva som skal trigge dem til å starte. Ved å kombinere de to kanalene «Aksjer» og «E-post», kan du for eksempel velge mellom en rekke oppgaver disse to skal ta seg av for deg, og hva som må til for at oppgaven skal utløses. Som for eksempel at du får en e-post når favorittaksjen gjør et svalestup. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (4)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen