Guide
(Bilde: Bastian Weltjen / Shutterstock)

Kvitt deg med disse programmene og få en raskere PC

Den leveres nemlig med programvare som sakker den ned betraktelig.

Vi har alle vært der: Ny PC er endelig i hus, enten det er jobben som spanderer eller skolen som tvinger den på deg. Du slår den på, og etter noen sekunder begynner du å lure om du ikke skal få logget på snart.

Klokken tikker, og det virker kanskje som timene går, før du til slutt kommer frem til påloggingsskjermen. I virkeligheten har det kanskje gått et minutt eller to, men når du er vant til å ha en skreddersydd kraftpakke under pulten blir dette for ille.

Likevel venner du deg sakte men sikkert til en datamaskin som bruker ti ganger så lang tid på å starte opp som vanlig, og for øvrig opererer i sneglefart. Kanskje du etter hvert begynner å glemme hvordan god ytelse faktisk oppleves.

Prospektet skremmer deg, og du ser for deg en fremtid hvor du er helt komfortabel med at minesveiper tar et kvarter å få i gang. Heldigvis finnes det en løsning; en måte å endre historiens gang på: Kvitt deg med bloatware.

Dette er plageånden i systemet

bloatware.
Slik kan skrivebordet ditt se ut første gang du logger på. Alle disse programmene kan fjernes.

Det er ikke til å komme unna, enkelte programmer eksisterer øyensynlig kun for å irritere folk og å gjøre datamaskiner trege. Dette er det vi kaller bloatware; små og store programmer som kommer forhåndsinstallert på de fleste ferdigmaskiner.

Les kommentarene (11)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen