Guide
(Bilde: Bastian Weltjen / Shutterstock)

Kvitt deg med disse programmene og få en raskere PC

Den leveres nemlig med programvare som sakker den ned betraktelig.

Vi har alle vært der: Ny PC er endelig i hus, enten det er jobben som spanderer eller skolen som tvinger den på deg. Du slår den på, og etter noen sekunder begynner du å lure om du ikke skal få logget på snart.

Klokken tikker, og det virker kanskje som timene går, før du til slutt kommer frem til påloggingsskjermen. I virkeligheten har det kanskje gått et minutt eller to, men når du er vant til å ha en skreddersydd kraftpakke under pulten blir dette for ille.

Likevel venner du deg sakte men sikkert til en datamaskin som bruker ti ganger så lang tid på å starte opp som vanlig, og for øvrig opererer i sneglefart. Kanskje du etter hvert begynner å glemme hvordan god ytelse faktisk oppleves.

Prospektet skremmer deg, og du ser for deg en fremtid hvor du er helt komfortabel med at minesveiper tar et kvarter å få i gang. Heldigvis finnes det en løsning; en måte å endre historiens gang på: Kvitt deg med bloatware.

Dette er plageånden i systemet

bloatware.
Slik kan skrivebordet ditt se ut første gang du logger på. Alle disse programmene kan fjernes.

Det er ikke til å komme unna, enkelte programmer eksisterer øyensynlig kun for å irritere folk og å gjøre datamaskiner trege. Dette er det vi kaller bloatware; små og store programmer som kommer forhåndsinstallert på de fleste ferdigmaskiner.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (11)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen