Guide
(Bilde: Øyvind N. Dahl)

Kom igang med 3D-skriving

Lær hvordan du skriver ut ting i 3D i første del av 3D-skriverskolen.

I det siste har vi skrevet om flere spennende prosjekter som involverer 3D-skriving. Blant annet det nye konseptet som vil la deg 3D-skrive din egen Raspberry Pi-laptop og hvordan du kan lage din egen Game Boy ved hjelp av 3D-skriving og Rapsberry Pi.

En 3D-skriver er en maskin som lar deg skrive ut fysiske objekter. Dette betyr at du kan laste ned og skrive ut alt mulig rart – for eksempel en ny lampeskjerm til stuelampa eller et nytt mobildeksel.

Vi bestemte oss for å teste ut 3D-skriving i praksis, og ble med på 3D-skriver-workshop i Berlin. Utstyrt med en laptop i sekken, og masse entusiasme, møtte vi opp på FabLab Berlins lokaler i hjertet av Berlin. Her ble vi møtt av en blid og hyggelig dame fra Brasil. Hun forteller oss at hun heter Nábhila og er vår instruktør for kvelden.

Vår 3D-skriver: MakerBot Replicator 2

Nábhila starter med å fortelle at 3D-skriveren vi skal bruke idag er en Replicator 2 fra MakerBot Industries. Og i vårt første møte med den, imponerer den med sitt utseende. Den innvendige LED-belysningen som skifter farge gir 3D-skriveren et ekstra kult preg.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (6)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen