Det er mange gode tilbud!

Guide Kjøpeguide

Det er mange gode tilbud! (Torstein Norum Bugge/Stein Jarle Olsen/Ole Henrik Johansen/Kristoffer Møllerud/Micahel Selbekk, Tek.no/montasje/Flickr)

10 knallgode farsdagsgaver til godt under tusenlappen

Vi har samlet de beste dingsene han vil elske.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ja, så var det den tiden av året igjen – farsdagen er like om hjørnet, og alle her i landet som er befengt med fedre går rundt og lurer på hva i all verden de skal gratulere ham med i år.

Å finne gaver vet vi her i redaksjonen også av erfaring at kan være vanskelig – spesielt til en fyr som gjerne har alt fra før!

Heldigvis vet vi råd. Det finnes utrolig mye artig teknologi der ute, som både koster lite og garantert fyller en nisje i enhver fars liv. Mange fedre har jo dessuten en forkjærlighet for teknologi og dingser, men selv uten dette vil flere av produktene vi trekker frem her kunne oppleves nyttige. 

Du trenger eksempelvis ikke være spesielt teknisk interessert for å synes at en sporingsbrikke som lar deg finne nøkkelknippet på enkelt vis er nyttig.

Vi må naturligvis begrense oss, både av plasshensyn og av hensyn til dere lesere. Noe du garantert også vil sette pris på, er at vi har satt et pristak på 1 000 kroner. Dermed er alle produktene vi her trekker frem nokså spiselige på kostnadsfronten, om enn ikke på andre måter.

Spøk til side: her er årets farsdagsgaveforslag!  

Jabra Move

Ekstremt mye lyd for pengene

Jabra Move

Jabra Move tok kontoret med storm da de deiset ned på testbenken for omtrent ett år siden, og er stadig vekk veldig mye lyd for pengene. Her får du trådløs tilkobling, grei batteritid og ikke minst et lydbilde som hører til svært mye mindre tilgjengelige prisklasser, i en forpakning som dessuten er forbløffende velbygget den lave prisen tatt i betraktning. 

Klokkene er lette å ha på, men er ikke omsluttende. Det vil si, de er såkalt «on ear». Til tross for dette er lydbildet både luftig og presist, og klokkene svært velbalanserte. Bassen er presis og velbalansert, og dynamikken knallbra. Ja, «analytiske egenskaper» er nesten et uttrykk vi kan påkalle her.

Kort og godt det som sannsynligvis er de mest prisgunstige trådløse hodetelefonene på markedet!

Tile Sport

Den desidert beste sporingsbrikken på markedet

Tile Sport

Er faren din en fyr som alltid mister nøkkelknippet, lommeboka eller det som verre er – hodet? Det siste kan vi dessverre ikke hjelpe med, men det andre bør være en enkel sak for den strålende Tile Sport Pro. Dette er en sporingsbrikke med enorm rekkevidde, svært høy lyd og total vanntetting.

Faktisk må brikken sies å være en aldri så liten revolusjon, der den har en rekkevidde som er over tre ganger så høy som de nærmeste konkurrentene. 100 meter er som regel mer enn nok til å finne brikken, uansett hvor du har mistet den. Med i pakka følger en strålende app, som blant annet har kart over brikkens siste plassering, oversikt over alle brikkene dine og lar deg skifte lyd og andre finesser i innstillingene.

Og prisen? Ja, den er svært så spiselig!

Jabra Halo Smart

God trådløs lyd for en liten penge

Jabra Halo Smart

Om du dropper treningsfunksjonene viser Jabra med Halo Smart at de kan lage flott lyd også til en langt billigere penge. Nakkekragen er stor og relativt stiv, og har plass til et relativt enormt batteri. Halo Smart kan nemlig skilte med klasseledende 15 timers batteritid til musikk, og enda et par timer ekstra om du bruker den kun som handsfree.

Lyden er velbalansert og detaljert, men vi savner kanskje litt trøkk i bassen. Det er sprettent og fint, men går ikke helt så dypt som vi skulle ønske. Det låter i det hele tatt litt «forsiktig», men til gjengjeld flott til musikk som ikke krever pumpende bass for å engasjere.

Adeles patosrøst kan iblant låte litt skingrende, men de små elementene har stort sett god kontroll i toppen. De sitter også godt og er enkle å få på plass, men uten vinger finnes det bedre alternativer til trening. Likevel: De var god valuta for pengene da vi testet dem, og enda bedre nå som prisen har gått ned ytterligere et par hundrelapper. 

TP-Link TL-PBG6700

Masse ekstra (og billig) strøm i lomma

TP-Link TL-PBG6700

TP-Links nødladerserie viste seg å være klasseledende i vår samletest, og leverer ikke bare et fint design og gode materialer; her får du også helt enormt mye kapasitet og hurtighet sett prisen og størrelsen i betraktning.

Med en oppgitt kapasitet på 6 700 mAh og en målt prosentmessig kapasitet på rundt 84 prosent av det produsenten oppgir er den en av de soleklart mest strømsultne og ærlig laderne der ute.

Dessuten: den er utstyrt med 2,4 A ut fra USB-utgangen, noe som gir langt raskere lading enn mange av konkurrentene. Praktiske LED-dioder på toppen gir også enkel tilgang til å se gjenværende batterikapasitet. Kort sagt: er faren din en type som stadig trenger mer strøm på mobilen enten på tur eller på slutten av en lang arbeidsdag, ja, da er dette gaven for ham.

Razer Ornata Chroma Gaming

Supert tastatur for den spillende far

Razer Ornata Chroma Gaming

Hvis far er av den spilleglade typen (dataspill, that is) kan nok et skikkelig godt tastatur falle i smak. En av våre favoritter er Razer Ornata, et tastatur med medium høye «Mecha-Membrane» taster som er ypperlige til både skriving og dataspill. Det hjelper også på at designet er nokså nøytralt, med en god håndleddstøtte for bedre ergonomi.

Med andre ord: om du vil begunstige fars spilleopplevelser med en ny dimensjon, er dette et både billig og godt alternativ for å øke sjansene hans på slagmarken. Spesielt om du kombinerer det med spillmusa vi anbefaler i neste avsnitt!

Logitech G403 Prodigy Wired Mouse

Spillmus som både er billig og bra

Logitech G403 Prodigy Wired Mouse

Elkjøp satte nettopp ned prisen på testvinneren fra vår test av kablede spillmus, Logitech G403 Prodigy. God ergonomi, lav vekt og godt gummibelegg gjør dette til en spesielt god kandidat for fedre som er glad i FPS eller RTS-spill, og det gjør heller ikke noe at Logitech har den beste programvaren på markedet heller.

Det er dog litt få «ekstraknapper» på denne, så MMO- og MOBA-spillere med særskilte knappebehov kan komme til å synes dette blir litt lite.

FitBit Flex 2

Perfekt om du må få far ut på trening

FitBit Flex 2

Dette er et enkelt og billig aktivitetsarmbånd for deg som vil komme deg opp av sofaen. Her starter du med det enkleste av Fitbits produkter, hvor man kan holde styr på hvor mye du går og hvordan du sover.

I tillegg er den vanntett slik at du fint kan dusje eller svømme med den. Det følger med to reimer i esken når du kjøper produktet, og i tillegg finnes det godt med tilbehør å få kjøpt om du vil personifisere enheten.

I tillegg har den god batteritid slik at du kan bruke den flere dager mellom hvert besøk hos laderen.

 Hubsan X4 Cam Plus 107C+

Det morsomste leketøyet under 1 000 kroner?

Hubsan X4 Cam Plus 107C+

Hubsan lager noen av markedets beste og billigste droner, som attpåtil gjerne er utstyrt med kamera. Modellen vi trekker frem her koster godt under 1000 kroner, og er utstyrt med et 720p-kamera som tar opp i 30 bilder per sekund. Videomaterialet er ikke allverdens, men duger til hjemmebruk eller en enkel Facebook-video.

Det beste med dronen er derimot at du kan fly som en villmann, takket være høydemåleren. Dronen holder altså høyden sin selv, mens du kan hanskes med fart og retning. Farten blir relativt høy, og dronen tåler å bli mørbanket. 

Kort og greit uforskammet mye moro for en liten penge!

Philips Sonicare FlexCare (HX6921/06)

Svært effektiv og rimelig elektrisk tannbørste

Philips Sonicare FlexCare (HX6921/06)

Ok, ikke alle trenger nødvendigvis en elektrisk tannbørste, men det er ingen tvil om at man får mer effektiv tannpuss, bedre tannhelse og ikke minst bedre ånde av en automatisert prosess. Om dette er noe du tenker at far trenger, er sannsynligvis Philips Sonicare Flexcare midt i blinken, med svært effektiv plakkfjerning kun etter 2 minutters tannpuss.

Tannbørsten har også en easy-start-funksjon, som gradvis skrur opp styrken over 14 dager for å venne far til den nye, elektriske hverdagen. Dette er ikke Philips' toppmodell, men den er stadig vekk et knallgodt kjøp – til godt under 1 000 kroner.

Du får også med et praktisk ladeetui, og utskiftbare børstehoder.

Thule Legend GoPro Backpack

Den perfekte gadget-sekken

Thule Legend GoPro Backpack

For den eventyrglade pappa med actionkamera på ryggen. Eller brystet. Denne sekken har feste for begge, i tillegg til en egen oppbevaringsdel laget spesielt for å frakte actionkameraer og tilleggsutstyr.

I tillegg fungerer den fint som vanlig tursekk, med flere små og store oppbevaringslommer for «vanlige» ting som skifteklær, matpakke, Kvikk-Lunsj og Solo. De viktigste tingene, med andre ord.

Creative MUVO 2C

God høyttaler du får plass til i bukselomma

Creative MUVO 2C

God lyd fra veldig små høyttalere er ikke bare-bare, men den oppgaven klarer Creative Muvo 2C imponerende godt. 

Høyttaleren byr på en flat og presis gjengivelse av lyden, og har akkurat nok fyldighet i alle ender til å gi en meget behagelig lytteopplevelse. Vokaler er klare og sterke uten å bli for masete, og det er veldig god dynamikk i lyden, slik at det er lett å skille instrumentene fra hverandre. Likevel har den også passelig med futt til å skape bra stemning til fengende musikk.

Den spiller selvfølgelig ikke voldsomt høyt, men det er heller ikke poenget. Den er dessuten vannbestandig, så du kan attpåtil ta den med i dusjen. Det beste er kanskje prisen - under 350 kroner i skrivende stund. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen