ANBEFALING: Julegavetips til spilleren
Anbefaling
(Bilde: Shutterstock / Torstein Sørnes)

Julegavetips til spilleren

Lurer du på hva du skal legge under juletreet?

Annonsør­innhold
Les hele saken »
spillskjermer.

En god spillskjerm er helt kritisk for jevn bildeflyt når det teller som mest, og dette leverer de ved å oppdatere bildet du ser dobbelt så ofte som vanlige skjermer gjør. I tillegg til dette er det viktig at input-laggen er lav, slik at tiden det tar før et bilde kommer på skjermen blir lavest mulig.

Asus VG248QE.
Asus VG248QE.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Asus VG248QE

Asus VG248QE på 24 tommer er en skikkelig rask spillskjerm med oppdateringsfrekvens på 144 hertz, svært lav input-lagg og responstid på 1 millisekund. Oppløsningen, som på nesten alle spillskjermer, er Full-HD 1920 x 1080 piksler og skjermen bruker panel av TN-typen. Fargegjengivelsen er ikke den beste, men dette er normalt på spillskjermer og er ikke av spesielt stor betydning i spill. I tillegg støtter VG248QE 2D Lightboost, som gir enda glattere bildebevegelse.

Les vår test av Asus VG248QE »
Finn beste pris på Asus VG248QE »

Eizo Foris FG2421.
Eizo Foris FG2421.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Eizo Foris FG2421

Spillskjermen til Eizo er uten tvil den beste spillskjermen vi har testet, takket være den innebygde 2D Lightboost-funksjonen og oppdateringsfrekvensen på 120 hertz. FG2421 har et VA-panel med oppløsning på 1920 x 1080 piksler, som sørger for relativt god fargegjengivelse og innsynsvinkel, noe som er sjeldent på de fleste andre spillskjermer. Skjermen på 23,5 tommer har god innsynsvinkel, ryddige menyer og særdeles bra sortnivå. Hvis kun det beste er godt nok, er det liten tvil om at Foris FG2421 bør ligge høyt på ønskelisten.

Les vår test av Eizo Foris FG2421 »
Finn beste pris på Eizo Foris FG2421 »

Til tross for at VG248EQ og FG2421 begge er knallgode spillskjermer, kan det være lurt å avvente skjermkjøpet hvis skjermen skal brukes med et skjermkort fra Nvidia. Neste år kommer det nemlig skjermer med ny teknologi fra Nvidia, G-Sync, som kort sagt synkroniserer skjermens oppdateringshastighet med FPS-en fra skjermkortet.

Dette fjerner grafiske tegnefeil og hakking, ofte betegnet som tearing og stuttering, som er irriterende problem selv på dagens raske spillskjermer. Er du utålmodig og komfortabel med skrujernet kan du likevel gå til innkjøp av Asus VG248QE, da det i juletider skal komme G-Sync-modul som du selv kan montere til denne.

Vi i Hardware ser i hvert fall frem til G-Sync:
Nvidia G-Sync kan komme til å revolusjonere spillopplevelsen »

Ikke nok pakker under treet? Trykk deg videre på neste side for å se noen gode interne komponenter »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen