Guide
Folkefinansieringsnettstedet Kickstarter er blitt et veldig populært sted for små produsenter å lansere nye produkter (Bilde: Shutterstock)

Hvordan fungerer Kickstarter?

Det finnes utrolig mye kult på folkefinansieringsnettsiden, men får vi det vi betaler for?

Folkefinansiering, eller «crowdfunding» på engelsk, er innsamlingsaksjoner som er åpne for alle, og målet er å få mange, mindre bidrag. Bidragene kan være på alt fra noen kroner, til flere titalls tusen; som forstatt er små bidrag sammenlignet med de mye større beløpene et oppstartsselskap måtte ha bedt færre, men større investorer om.

Kickstarter er kanskje den mest kjente, og en side vi nordmenn liker veldig godt. Faktisk kunne vi for et år siden melde om at nordmenn har støttet ulike prosjekter med over fire millioner kroner til sammen.

Her finner vi stadig nye, spennende produkter som produsenter, oppfinnere, store og små selskaper forsøker å få finansiert. Mange blir det, finansiert altså, men ikke alle. 44 prosent av kampanjene som lanseres når finansieringsmålene sine, ifølge Kickstarter. Og det er uansett spennende å følge med på hva slags ideer folk har der ute. FormLabs' 3D-printere, Oculus Rift og smartklokkene fra Pebble er alle eksempler på produkter som finnes på markedet i dag, takket være vellykkede Kickstarter-kampaner.

Pebble hadde helt klart suksess på Kickstarter, men den første klokken deres imponerte ikke »

Søker støtte for å skyte bjørnen, gir litt av skinnet som takk

Dette hadde du neppe funnet på Elkjøp. På Kickstarter derimot...
Dette hadde du neppe funnet på Elkjøp. På Kickstarter derimot... Foto: Solid Art Labs

Kickstarter er som en nettbutikk full av ting som ikke finnes enda. Som denne solide dronen, laget for å enkelt få plass i sekken. Eller disse smarte ørepluggene som lar oss stille inn lyden på virkeligheten. Også har vi jo dette utrolig sære tastaturkonseptet som vi i alle fall ikke hadde funnet på Elkjøp.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (3)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen