Guide HomePlug

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Denne gir deg nettverk rett i stikkontakten

Det gir deg mer frihet, men er det kjapt nok?

Stadig flere dingser kan kobles til Internett, og kanskje sitter du allerede med kjøleskap, bil og gressklipper som snakker sammen. Sekkebetegnelsen på alle slike dingser på nett er Tingenes Internett, en greie som ventes å bli enda større enn det tradisjonelle Internett.

Dersom alt mulig av teknologiske dingser skal på nett kreves det en solid nettverksstruktur. Heldigvis kan de aller fleste konsentrere seg om den siste sjarmørettapen av signalveien, fra der du får Internett inn i huset og bort dit enhetene befinner seg.

På den etappen finnes det et stort antall måter du kan koble ting sammen med. For sluttbrukere er den tradisjonelle TP-kabelen ganske vanlig, og denne er sentral over store deler av verden. Litt lengre opp i hierarkiet kan vi også finne fiberkabelen, men denne er ikke spesielt vanlig i de tusen hjem.

Vi har også en rekke trådløse standarder på markedet, både de som er direkte trenge, og de som er lynkjappe. Trådløst nett benyttes av mange forskjellige typer med enheter, alt fra TV-er og mobiltelefoner til kjøleskap og vaskemaskiner.

Den lille og rare HomePlug-en

Et typisk HomePlug-adapter.
Et typisk HomePlug-adapter.

Som en liten og lite utbredt bastard oppi det hele finner vi HomePlug, en serie med standarder som blir frontet av interesseorganisasjonen HomePlug Powerline Alliance. Organisasjonen består av flere aktører fra bransjen, som alle har en interesse i at teknologien skal selge godt.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (13)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen