Guide Hjemmserver i praksis, del 4

Full kontroll på datamaskinen med «Eksternt skrivebord». (Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

Slik styrer du serveren fra sofaen

Det er ingen grunn til å reise seg fra godstolen.

I vår stadig større serie «Hjemmeserver i praksis», har vi til nå fått se på valgmulighetene du har når det kommer til maskinvare, alternative oppsett av harddisker og vi har tatt for oss brukere, mapper og rettigheter.

Denne delen skal ta for seg noe alle med mer enn én PC i huset kan ha nytte av, nemlig fjernstyring av en datamaskin. Det vi altså da snakker om er å bruke datamaskinen, nettbrettet eller smartmobilen din til å logge på og ha kontroll over en annen PC.

Dette kan altså være kjekt i mange tilfeller, men spesielt er det to gode grunner til at vi tar opp dette akkurat i forbindelse med hjemmeservere. Den første er at en hjemmeserver – i hvert fall hvis du bygger den ut av en gammelt kabinett – ikke nødvendigvis er noe du vi ha stående fremme. Ved siden av det rent estetiske aspektet, er det jo også gjerne snakk om litt støy dersom du stapper den full av alskens harddisker og vifter til å kjøle ned skaberakket. Sånn sett kan det da være ønskelig å ha den et sted den verken synes eller høres, eksempelvis i boden eller kjelleren.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (17)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen