Guide
Det blir kanskje ikke den beste bildekvaliteten når du snekrer sammen kameraet selv, men det var godt nok for oss! (Bilde: Rolf B. Wegner, Tek.no)

Slik brukte vi Raspberry Pi som spionkamera

Lær hvordan du setter opp Raspberry Pi med kameramodul, og gjemmer hele satsen.

Ok. Videoovervåkning har en litt emmen etterklang. Det blir som oftest sett på som noe negativt, kanskje med unntak av dem som da vil sette det opp. For mange år siden hadde undertegnede vaskehjelp, som hadde streng ordre om å holde seg unna nerdebulen. Jeg hadde sett hva hun gjorde på andre rom, og tanken på hun skulle vandre rundt dyre datamaskiner, skjermer og ymse tilbehørsprodukter var skremmende.

Videovervåkning! Det var løsningen, trodde jeg. Så gikk det noe år før jeg faktisk gjorde noe med saken. I mellomtiden hadde vaskehjelpen fått sparken og jeg hadde egentlig ikke noe behov for overvåkning. Men, det hadde jo vært artig å se om man fikk til en fin løsning likevel.

Valg av løsning

Innen hjemmeovervåkning finnes det utrolig mange løsninger. Vi har testet mange ulike varianter på Tek.no gjennom årenes løp. Blant annet Netgear Arlo, som vi hadde stor sans for da vi testet den i fjor. Det er også mange muligheter til å svinge loddebolten selv, for noen er nemlig også veien til målet et mål og en opplevelse. Undertegnede liker å fikle med ting og litt av tanken med dette prosjektet var å bygge noe enkelt , gjerne med deler som jeg hadde liggende.

Målet mitt var et system som egnet seg til å avsløre en eventuell fremtidig inntreden på mitt aller mest private rom – nerdebulen. Jeg ville ha et varsel når det eventuelt skjedde, og jeg ville vite hva vedkommende hadde funnet på. To beskjedne mål, men like fullt måtte noe gjøres.

Fra litt andre prosjekter hadde jeg liggende både et Arduino-kort og en Raspberry Pi 2 Model B. Etter å ha studert markedet litt var det tydelig at det var mye bra tilgjengelig for Raspberry Pi 2, og valget falt på å bruke den videre. Det var særlig  én grunn til dette, nemlig programvareløsningen. For Raspberry Pi var det nemlig en mer eller mindre fiks ferdig løsning tilgjengelig.

Raspberry Pi 2 Model B

Raspberry Pi Camera Module

Raspberry Pi 2 Model B   Les mer »

Raspberry Pi Camera Module   Les mer »

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (1)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen