Guide Hjemmekinoskolen – del 3

(Bilde: Shutterstock)

Slik sørger du for at hjemmekinoen ikke irriterer naboen

Behold husfreden og sørg for skikkelig støyisolering.

Veien til en hjemmekino kan være både lang og kronglete, alt etter hvordan du selv vil ha det og hvor mye du har tenkt å gjøre selv. Det morsomste og uten tvil mest givende er å bygge den selv, men det er ikke til å gjemme under en stol at det kan være en kilde til mye jobb og mye frustrasjon.

Det aller første du bør gjøre er å identifisere dine egne, og eventuelt resten av husstandens, behov. Da blir det lettere å velge produkter og løsninger senere. Dette har vi forklart nærmere i den første delen av denne guiden. Så snart det er gjort kan du gå løs på den mer morsomme biten, nemlig å velge den beste TV-en eller projektoren. Når det valget er tatt, kan du begynne å se på hvordan du skal konstruere rommet.

Denne gangen skal vi se nærmere på isolering av hjemmekinoen, og da tenker vi primært på støyisolering. Noe ytterligere isolering for å holde varmen innenfor husets fire vegger er det sjelden noe poeng å tenke på, da hjemmekinoer har en lei tendens til å bli alt for varme uansett.

Bor du alene i et skur inne i en halvøde dal har du neppe det store behovet for å dempe lyden fra hjemmekinoen din, men alle andre vil ha større eller mindre behov for dempning. Bor du i leilighet eller rekkehus har du særlige behov, men også om du har noen som bor sammen med deg.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (13)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen