GUIDE: Her finner du ut hva TV-musikken heter
Guide

Her finner du ut hva TV-musikken heter

Har du prøv dette smarte nettstedet?

Det finnes en rekke måter å identifisere musikken rundt deg i dag, for eksempel med en enkel mobilapp du kan dra frem fra lomma.  Men det er ikke alltid så lett å finne musikken likevel. Hvis det er spesielle versjoner av låta eller mye støy rundt blir det fort vanskelig.

Dette er et typisk problem med musikk i film og TV-serier. Noen ganger er musikken som kommer fra storskjermen samlet i egne soundtrack-plater, men ofte er den ikke det og det er ikke alltid den oppgis i rulleteksten heller. I den grad vi ser på rulletekster i dag.

What-Song samler informasjonen

Sliks er oversikten ut for en av episodene i serien Killjoys. Det finnes også en iOS-app for nettstedet.

Det er her nettstedet What-Song.com kommer inn. Nettstedet er i praksis en enorm oversikt over musikken som brukes i et hav av serieepisoder og filmer. Det er komplett med lenker til musikken i strømmetjenester som Spotify og Youtube, og i mange tilfeller beskrivelser av hva som skjer på skjermen når musikken spilles.

I mange tilfeller er musikken laget spesielt for TV-serien eller filmen. Men nettstedet lister som regel også disse sporene. Det kan være nyttig ettersom disse sporene noen ganger bare er så lange som akkurat det du hører i filmen, og ikke finnes i noe fullt låtformat som kan lyttes til.

Dermed vet du at det ikke er noen vits i å lete deg gal etter de 30 sekundene godlyd fra favorittserien.

Hvis du ikke finner serien din

Ettersom What-Song baserer seg på brukerbidrag, er det ikke alt som er katalogisert der. Da må du tilbake til andre måter å finne musikken på.

Gjenkjenningsappene Shazam og SoundHound kan være til nytte hvis du er tidsnok fremme med mobilen og hvis det ikke er for mye støy rundt musikken. Spesialproduksjoner blir som regel heller ikke gjenkjent, enten det er helt original musikkk laget for episoden eller det er remikser av eksisterende låter som ikke er gitt ut ellers.

Søk etter serien i strømmetjenester

Et søk etter navnet på film eller TV-serie på strømmetjenester som Spotify eller Google Music vil i en del tilfeller kunne gi deg brukerskapte spillelister der mye av musikken er samlet - om enn hulter til bulter og ikke alltid i versjonen som er brukt på storskjermen.

Et slikt søk vil naturligvis gi deg eventuelle soundtrack-plater som er gitt ut også.

I noen tilfeller kan den massive filmdatabasen IMDb være til hjelp. De har en egen avdeling der lydsporet kan vises, hvis de har oversikten. Men for de fleste titlene mangler denne informasjonen.

Serieinformasjon på nett

What-Song føyer seg forresten bare inn blant en rekke nettsteder som organiserer innhold og informasjon om TV-serier, episoder og annet relatert krimskrams. Av andre nettsteder som kan være verdt å nevne er Next-Episode.net som samler episodeoversikter, sendedatoer og informasjon om hver episode.

Her på berget har vi nettstedet Serienytt.no som gjør noe av det samme og holder dessuten holder oversikt over innholdet i strømmetjenestene.

Også VGs egen TV-guide har oversikt over innholdet i de viktigste strømmetjenestene, i tillegg til å vise når du bør benke deg foran tradisjonelt innhold med dag og klokkeslett.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen