Guide
Med en Shield trenger du ikke stå opp fra senga for å spille PC-spill, eller? (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no)

Fullblods PC-spill i hånden

En realitet eller en fremtidsvisjon?

Har du noen gang hatt lyst til å spille PC-spill, men manglet gidd til å plante deg på pinnestolen fremfor maskinen? Da bør Nvidia Shield være av interesse for deg. Denne håndholdte spilldingsen ser kanskje ut som en konsollstikke med skjerm, men skal ifølge Nvidia selv la deg få kunne spille fullblods, griselekre PC–spill – hvor du vil i huset.

På den måten fyller Shield et tomrom. For selv om både konsoller og håndholdte spillmaskiner byr på stadig bedre grafikk, og det ikke er lenge før vi snuser på fotorealisme, er det likevel fremdeles PC-folket som får den soleklart beste grafikken.

Slik får du moderne grafikk på Nintendo-favorittene dine »
Eller har du best minner fra PlayStation? »

Har prøvd lenge å ta innpå

De mindre enhetenes gjør likevel iherdige forsøk på å innhente gapet. Nintendos GameBoy Color tilsvarte Nintendos første stuekonsoll, GameBoy Advance overgikk så vidt Super Nintendo og Sonys PlayStation Portable prøvde seg på grafikken i storebror PlayStation 2.

Det tar likevel omtrent ti år før portable spillenheter klarer å overgå grafikken de større stuekonsollene klarte. Vi mennesker er imidlertid utålmodige vesener, og vi er lei av å måtte vente i lang tid på å nyte favorittspillene våre hvor vi vil og i den drakten de fortjener. Dette har flere selskaper i det siste forsøkt å gjøre noe med, og med ny teknolog og litt annerledes tenkning har små spillenheter omtrent over natten tatt igjen de store buldrende spill-PC-ene når det kommer til muligheter.

Nvidia Shield 16GB   Les mer »

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (8)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen