Guide Få fart på nettverket

(Bilde: jordache/Shutterstock)

Det tar bare noen minutter, og du får raskere trådløst nett

Vi har tipsene og målingene som viser deg hva du tjener.

De fleste av oss har en eller annen form for trådløst nettverk i hjemmet. For selv om kablet nettverk er overlegent på flere måter, krever det jo at noen faktisk tar seg den jobben det er å få alle kablene dit de skal.

Derfor kan det være mye greiere å gå for en trådløs tilværelse.

Men WLAN har også sine klare ulemper, og det er gjerne to problemer som går igjen: rekkevidde og hastighet. Heldigvis finnes det en rekke grep du kan gjøre for å både få opp farten og sørge for at signalet når frem til kåkens alle kriker og kroker.

Først går vi gjennom noen tips som kan gi et bedre trådløst oppsett. Deretter viser vi deg hvor godt (eller dårlig) disse tipsene har fungert for oss i praksis.

Dette er triksene

Plasser gjerne ruterne litt i høyden.
Plasser gjerne ruterne litt i høyden.

1. Sett utstyret sentralt: Med mindre du bor i et ettroms bøttekott, bør du legge litt flid i den fysiske plasseringen av det trådløse aksesspunktet ditt, som typisk er den trådløse ruteren. Jo større hus og flere rom den skal dekke, jo mer sentralt bør den settes – og gjerne litt opp i høyden. Her er det lov å prøve seg litt fram med forskjellige plasseringer. Hvis nettlinja di kommer inn i enden av huset, bør du vurdere å strekke en nettverkskabel derfra til en mer sentral og egnet plass.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (6)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen