Guide
Sett en effektiv stopper for all søppelposten du får.

Slik stoppet vi all epost-spammen

Er du også lei overfylte innbokser?

E-post revolusjonerte informasjonsflyten i bedrifter og ga en mye rimeligere måte å kommunisere med familie og venner da alle fikk datamaskiner og Internett på 90-tallet. Det tok likevel ikke lang tid før mørke skyer la seg over den moderne kommunikasjonsformen. Utbredelsen og de lave kostnadene ble nemlig i løpet av kort tid like mye en forbannelse som en velgjører. Grunnen: reklame, eller på godt norsk, søppel-epost.

Den første søppel-eposten, som inneholdt reklame for et nytt datasystem til en million dollar per stykk, ble sendt så tidlig som i 1978. Mottakerne var noen hundre av forskerne som jobbet på Internetts forgjenger, Arpanet. De løp dessverre mann av huse for å sikre seg tilbudet i søppel-eposten, noe som sikret avsenderen solide 20 millioner dollar i inntekter på forholdsvis lite innsats.

Hadde forskerne visst hva denne e-posten skulle utvikle seg til å bli ville de kanskje ikke ha handlet som de gjorde. De skapte nemlig grunnlaget for et fenomen mange tusen mennesker prøver å kopiere den dag i dag.

Den aller største kilden for utsending av søppel-epost, faktisk hele 80 prosent, er det i dag vanlige hjemmedatamaskiner som står for. Disse er ofte infisert av skadevare som har tatt kontroll over og meldt maskinen deres inn i et såkalte botnet. Et botnet består av en rekke datamaskiner som er infisert av skadevare og utfører oppgaver på vegne av bakmenn.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (12)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen