Guide Dolby Vision

Forside (Bilde: Dolby)

Til venstre: TV-en din i dag.
Til høyre: TV-en din i morgen.

Kvalitetsjunkiene i Dolby har laget en ny standard.

For godt over hundre år siden pønsket Paul Gottleib Nipkow ut en oppfinnelse som senere skulle vise seg å bli inspirasjon for den første TV-en. Siden den gang har TV-teknologien tatt enorme steg i utvikling, men tro på ingen måter at vi har sett det beste av det beste ennå. Siste skrik er 4K-UHD, ofte bare betegnet som 4K av produsentene. Men ikke alle er like opptatt av at hovedfokuset kun skal ligge på hvor høy oppløsning det er mulig å tyne ut av apparatene.

Det amerikanske selskapet Dolby har igjennom flere årtier utviklet produkter og formater som har forbedret måten vi kan nyte lyd på. Alt fra kassettspillere til nye Blu-ray-spillere har vært preget av logoen til firmaet, der Dolby blant annet fjernet mye av støyen på musikk-kassettene på 80-tallet, før de i senere tid har brakt ekte kinolyd hjem i stuen din. 

Ray Milton Dolby.
Ray Milton Dolby.Foto: Shutterstock/130269581

Selv om selskapets ildsjel og grunnlegger Ray Milton Dolby gikk bort for noen måneder siden, sitter hans visjon og engasjement igjen i veggene til Dolbys kontorer i San Francisco.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (10)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen