Guide
(Bilde: Shutterstock/ Ken Wolter, andreasunturlic )

Dette verktøyet har Microsoft reservert proffene

Gir deg en ny verden av kraftige innstillinger, og vi lager også vår egen «Startmeny».

Vi har nettopp sett på hvordan du kan bruke Windows’ register for å gjøre Windows 8 til å leve med frem til Windows 10 går inn for landing en gang i løpet av høsten. Registeret er et godt eksempel på hvor godt skjult mange av de tusener på tusener av innstillinger i Windows egentlig er. 

Turen går nå videre til det for mange enten låste eller ukjente programmet «Redigeringsprogram for lokal gruppepolicy». Det har altså et ganske lite sexy navn, men til sitt forsvar inneholder programmet svært kraftige verktøy.

Som oftest brukes programmet av administratorer i store bedrifter eller på skoler for å tilpasse Windows’ oppførsel til ulike brukere og gjøre det enten enklere å bruke maskinen eller mer sikkert. Men dette betyr ikke at ikke også du vil se nærmere på programmet, som vi for enkelhets skyld fra nå av henviser til ved sin engelske forkortelse, «gpedit», for «Group Policy Editor».

Rydd, forenkle eller forbedre

Gjennom gpedit kan du nemlig for eksempel rydde opp i det rotete kontrollpanelet, hindre at familiemedlemmer tar over PC-en din mens du henter kaffe, eller du kan gjøre påloggingsprosessen litt raskere – og det er nettopp disse tilpassningene vi skal begi oss ut på nå.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (9)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen