Det finnes veldig mange gode dingser der ute du trygt kan bruke skattepengene på.
Guide
Det finnes veldig mange gode dingser der ute du trygt kan bruke skattepengene på. (Bilde: Montasje, Tek.no)

15 dingser Tek.no-redaksjonen hadde brukt skattepengene på

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ifølge E24 får omtrent åtte av ti lønnstakere skatteoppgjøret sitt denne uken. For mange betyr det en solid slump med penger inn på konto, og årets gjennomsnittlige utbetaling skal være på 11 000 kroner. 

Akkurat hva du skal bruke pengene på er selvfølgelig opp til deg, men det er ingen hemmelighet at vi i Tek.no-redaksjonen er glade i teknologi og liker å kjøpe dingser. For at du ikke skal kaste bort pengene på dårlige dingser, har vi samlet opp et par anbefalte kjøp, som vi enten har testet selv og vet er gode, eller bare produkter vi synes ser interessante ut selv. 

Vi begynner med de billigste dingsene, som bare koster noen hundrelapper, helt opp til de dyreste produktene som vil koste deg hele skatteoppgjøret og vel så det.

 

Her er dingsene vi hadde brukt våre skattepenger på

Under 1000 kroner

Roxcore Stream 4 Multiroom

Markedets billigste multiromshøyttaler?

Roxcore Stream 4 Multiroom

Det er ikke den vakreste høyttaleren, og heller ikke den beste, men trolig den mest prisgunstige. Her får du overraskende mye funksjonalitet for en veldig hyggelig pris, og lyden er definitivt god nok, i hvert fall i den større utgaven. 

Du får multiroms-funksjonalitet via en god app, i tillegg til hendige ting som Spotify Connect- og Airplay-støtte. Vi aner at mye av innmaten her er det samme som vi fant i Sackit Moveit-høyttalerne som hadde mange av de samme fordelene, men det gjør oss ingenting når begge deler kan gi oss såpass god lyd til en lav pris. 

Om disse blir oppgradert til å støtte Airplay 2 til høsten er imidlertid ikke godt å si. Men hvis du trenger et par-tre høyttalere til hytta, eller vil spre musikk rundt i hele huset uten å svi av alle skattepengene, er par av disse et godt kjøp.

Les testen vår av Roxcore-høyttalerne her »

Logitech UE Wonderboom

En skikkelig god bluetooth-høyttaler

Logitech UE Wonderboom

Sommeren er her, men den nytes best med litt musikk. Høyttalere kommer i alle størrelser og fasonger, men hadde vi valgt en liten høyttaler hadde det vært UE Wonderboom, som vant vår store test av nettopp små, bærbare høyttalere. Den låter overraskende godt, er vanntett, ser kul ut, og har ikke noe problem med å koble seg til flere enheter samtidig. Hvis du kjøper flere kan du til og med koble dem sammen for enda høyere lydnivå.

Les samletesten vår av små, bærbare høyttalere hvis du synes 1000 kroner var litt for dyrt »

1000 - 2000 kroner

Pocketbook Touch LUX 3

Det beste lesebrettet

Pocketbook Touch LUX 3

Når både humla suser og du har litt humlesus i glasset er det på tide å finne roen i sommerhengekøya, gjerne med en god bok. Men papir er tungt, og den som har våknet av å slå nesa med iPaden vet at et vanlig nettbrett veier litt også. Dessuten er ikke vanlige LCD-skjermer spesielt gode i dagslys. Med en vekt på 180 gram er derfor vår testvinner av lesebrett fra april et lett valg som kan sikre deg egnet sommerlektyre sommeren igjennom.

Les samletesten vår av lesebrett her »

Nvidia GeForce GTX 1060 3GB

Grafikkkort som gir høy spillytelse med Full HD-skjerm

Nvidia GeForce GTX 1060 3GB

Dersom du vil ha best grafikkytelse på et stramt budsjett, vil AMDs RX 580 4GB levere høy Full HD-ytelse til en grei pris. Dette kortet er imidlertid helt utsolgt, og da er Nvidias GTX 1060 3GB en veldig god erstatter. Dette yter noen FPS svakere, men er til gjengjeld noen hundrelapper rimeligere også. I våre spilltester leverer GTX 1060 3GB i snitt over 60 FPS ved Full HD-oppløsning, og det på svært høye grafikkinnstillinger.

Les testen vår av GTX 1060 3 GB »

2000 - 4000 kroner

Electrolux ErgoRapido ZB3225POW

Den beste håndholdte støvsugeren

Electrolux ErgoRapido ZB3225POW

Vi tester mye rart her på Tek.no, deriblant håndholdte støvsugere. Hvis du har en stor leilighet kan du bla litt videre til robotstøvsugeren vi anbefaler, men hvis du vil ha en liten støvsuger er Electrolux' ErgoRapido Power en modell du bør vurdere. 

Den kom seirende ut i vår samletest av håndholdte støvsugere ved å by på ting som tre forskjellige munnstykker, trinnvis styrke og ladestativ, i tillegg til å være utrolig god på opptak av både hår og smuss.

Du kan lese vår store test av håndholdte støvsugere i tilfelle du vil se an hele utvalget før du kjøper noe nytt »

Motorola Moto G5 Plus 32GB

Mye mobil for penga

Motorola Moto G5 Plus 32GB

«Selv om jeg har fått masse igjen på skatten har jeg saktens mer nyttige ting å bruke pengene på enn dingser», tenker kanskje du. Forståelig gitt de dyre produktene i denne listen, men kanskje kan den lille sommerbonusen dekke både maling til huset og litt dingseglede? For Motorolas utmerkede budsjettserie Moto G har akkurat blitt ny, og fantastiske Moto G5 Plus er antakeligvis så mye telefon som noen trenger.

Den er sikret mot fukt, den har et fantastisk kamera og den har en brukeropplevelse du normalt må betale to til tre ganger så mye for å få. Akkurat hva det er Motorola putter i oppskriften sin for å gjøre brukeropplevelsen i sine rimelige produkter så himla bra vet vi ikke helt, men en naturlig mistanke går mot den nesten helt rene og alltid oppdaterte Android-utgaven telefonene kjører.

Les testen vår av Motorola Moto G5 Plus her »

Celluon PicoPro

En lommeprojektor du kan ta med på ferie

Celluon PicoPro

Hvis du reiser mye, enten det er på fritiden eller på jobb, vet du kanskje at underholdning på tur kan være utfordrende. Noen få moderat interessante kanaler på hotell-TV-en er normen, og ofte kan du ikke koble til ditt eget utstyr heller. Hvorfor la hotellstandarden bestemme om du har fornuftig underholdning tilgjengelig? Ett av mine beste reisekjøp så langt har vært en liten miniprojektor som får plass i lommen. De små laserprojektorene fra Celluon og Sony er på størrelse med litt tjukke mobiler, og kan lage bilder mellom 60 og 120 tommer på veggen, avhengig av hvor god den er å projisere på. Heldigvis har hotellværelser flest en hvit vegg eller iallfall et hvitt tak man kan "skyte" bildet på. Har du en slik løsning med deg på tur har du i praksis din egen lille kino, og den dårlige hotell-TV-en som helst vil selge deg tilgang på blåfilm kan få stå i fred.

Les vår test av Celluon PicoPro »

Sonys alternativ heter MP-CL1A. Foreløpig selges ingen av disse produktene i Norge, men de kan bestilles fra utlandet.

Nvidia GeForce GTX 1070

Grafikkortet for deg med 1440p-skjerm

Nvidia GeForce GTX 1070

Skattepenger til overs og stekende sol nå på sommeren er en super anledning til å oppgradere maskinen din med bedre spillytelse. Du finner ikke en bedre kandidat enn Nvidias GTX 1070 om du vil spille med god grafikk i inntil 1440p-oppløsning.

Vi målte det i våre tester til en snittbildeflyt på 63 FPS i 1440p-oppløsning og en snittbildeflyt på 95 FPS ved Full HD-oppløsning. Det er en stor fordel i spill hvor bildeflyt er helt essensielt, som i raske FPS-spill som Overwatch eller Counter Strike.

Les testen vår av Nvidia GTX 1070 »

4000 - 6000 kroner

B&O Play BeoPlay H9

Kongen av trådløse hodetelefoner

B&O Play BeoPlay H9

Skal du ut på reise, eller trenger god lyd på vei til jobben i sommer, vil disse hodetelefonene fra B&O Play gi deg den beste lyden. De trådløse øreklokkene holder mange timer på strømmen og gir deg den beste lydkvaliteten vi har testet på trådløse hodetelefoner. I tillegg gir den aktive støydempingen deg ro i travle miljøer (selv om Bose QC35 er hakket bedre på akkurat støydempingen). H9 er langt fra billige, men til prisen du betaler får du ett av de beste produktene vi har testet på lenge.

Les vår samletest av trådløse hodetelefoner med støydemping » 

Neato Botvac Connected

Utrolig prisgunstig robotstøvsuger

Neato Botvac Connected

Vi har testet mange robotstøvsugere, og helt i toppen av klassen finner du Neato Botvac Connected. Den navigerer seg rundt på gulvet ditt helt av seg selv, og er blant de beste til å finne frem til alle kriker og kroker, og tilbake til ladestasjonen helt selv. Den kan programmeres til å støvsuge mens du er på jobb, og gir deg rett og slett veldig mye for pengene.

Hvis du vil ha den aller beste, koste hva det koste vil, er det  iRobot 980 som er best, men den koster også betydelig mer. 

Les samletesten av robotstøvsugere hvor iRobot og Neato krangler om førsteplassen »

Hvis du vil spare penger kan vi også trygt anbefale Xiaomi Mi Robot Vacuum, som er omtrent på høyde med Neato, men koster litt mindre. 

Mer enn 6000 kroner

Samsung Galaxy S8

Hvis du vil ha den beste mobilen på markedet

Samsung Galaxy S8

Endelig på tide å kjøpe akkurat den telefonen du vil ha? Selv om det er mye man kan klare seg godt med på mobilmarkedet i dag, er det Samsungs Galaxy S8 og S8+ som ligger i tet på både nyskapende design og brukeropplevelse. Dette er lynende raske telefoner med imponerende HDR-skjermer som lyser opp nært og fjernt rundt seg når TV-seriene surrer og går. De har krefter nok i massevis til å både sanke 4K-innhold med kameraet og redigere det etterpå. Mobilbransjens beste kamera finner du også her, selv om konkurransen har blitt svært stiv i det siste, med både HTC og Motorola som har begynt å bruke samme kamerateknologi Et par litt snodige valg finner du inni her, men lekrere, og i det hele tatt bedre mobil finner du knapt på markedet i dag. Disse modellene koster skjorta, men så har de også ekstremt mange gode egenskaper å sette bak den heftige prislappen.

Les testen vår av Samsung Galaxy S8+ her »

Apple iPad Pro 10.5" 64GB (Mid 2017)

Nettbrett for deg som vil jobbe litt på farten

Apple iPad Pro 10.5" 64GB (Mid 2017)

iPad Pro er nettbrettet over alle nettbrett dersom du ikke trenger en fullverdig PC på farten. I 10,5-tommersutgaven får du et brett som sammen med tastatur veier godt under kiloen og dermed er en perfekt skrivemaskin på tur. Eventuelt kan du tegne på den, om det er din foretrukne syssel i hobby eller jobb. Når arbeidet er ferdig tar de fire kraftige høyttalerne og den store skjermen over, og plutselig har du det som i praksis er en knakende god "strømme-TV" på tur foran deg.

Den bråker så mye at du trenger ikke ekstern høyttaler. Til høsten får den iOS 11 og kan gjøre vesentlig mer på nyttefronten, mens skjermen får HDR-funksjon som gir enda mer moro på underholdningsfronten. Brettet har antakeligvis også den mest behagelige skjermen i bruk i hele sitt utvalg. Den er vanvittig rask og eliminerer dermed flimring eller utvasking av innhold når du panorerer eller ser på raske bevegelser.

Les testen vår av iPad Pro 10,5 (2017) her »

Acer Predator XB271HU

Råeste spill-skjermen for deg med Nvida-grafikk

Acer Predator XB271HU

Både Acer og Asus lager knallgode skjermer. I øyeblikket er det nesten en tusenlapp å spare på Acer sitt alternativ, som på testbenken viste seg å være fullt på høyde med Asus sin Rog-skjerm. Her får du en fullblods 27-tommer som kan gi deg 165 bilder i sekundet, samtidig som den støtter G-Sync, Nvidias synkroniseringsteknologi som gir deg feilfri grafikk når du spiller.

Les hele testen vår av Acer Predator XB271HU her » 

Acer Swift 5 (NX.GLDED.005)

Smekker ultrabærbar på budsjett

Acer Swift 5 (NX.GLDED.005)

Lekre og smekre ultrabærbare trenger ikke koste skjorta, og det gjør heller ikke Acers nye Swift 5. Det til tross for at den er både tynn og lett, og byr på en flott 14-tommers skjerm med svært tynne rammer. Maskinen føles solid og kommer med et herlig tastatur og en god pekeplate. Den byr på mye god maskinvare for pengene og takket være en fingeravtrykksensor kan du logge på Windows helt uten å taste passord. Batteridriftstiden har vi målt til omtrent 10 timer, noe som er veldig bra.

Vi har ikke testet denne maskinen helt ferdig enda, men foreløpig har den gjort det veldig godt på testbenken vår. 

Samsung HW-K960

Få en helt rå filmopplevelse

Samsung HW-K960

Hvis du virkelig har fått inn masse penger på skatten i år, og savner skikkelig godlyd i stua, bør du vurdere en lydplanke som dette. Siden TV-ene som regel har dårlig lyd, bør du skaffe deg et eget lydanlegg for å sette fart på filmopplevelsen. Denne lydplanken fra Samsung har støtte for Dolbys nyeste format, Dolby Atmos, hvor lyden nå også sendes via taket. Resultatet er at du får en helt annen romfølelse når du sitter og ser film enn tidligere, hvor du for eksempel kan høre at et helikopter flyr over deg.

Les hele testen vår av Samsung HW-K960 her »

Roxcore Stream 4 Multiroom

Apple iPad Pro 10.5" 64GB (Mid 2017)

Logitech UE Wonderboom

Pocketbook Touch LUX 3

Motorola Moto G5 Plus 32GB

Electrolux ErgoRapido ZB3225POW

Nvidia GeForce GTX 1060 3GB

B&O Play BeoPlay H9

Acer Swift 5 (NX.GLDED.005)

Samsung HW-K960

Samsung Galaxy S8

Celluon PicoPro

Nvidia GeForce GTX 1070

Neato Botvac Connected

Acer Predator XB271HU

Nvidia GeForce GTX 1060 3GB

Celluon PicoPro

Nvidia GeForce GTX 1070

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen