Guide Dette er RAM

(Bilde: ShutterStock)

Takket være disse brikkene er maskinen din lynrask

RAM er en nødvendig komponent i enhver PC, men vet du egentlig hvorfor?

Alle former for datamaskiner, enten det er en smarttelefon, en bærbar maskin eller en heftig spillmaskin, krever flere hovedkomponenter for å fungere. En eller annen form for den sentrale trioen hovedkort, prosessor og minne ligger alltid i bunn, som en plattform for andre komponenter.

Prosessoren er, som du kanskje vet, enkelt fortalt hjernen i datamaskinen og tilbyr regnekraft og kontroll av operasjonsflyt. Hovedkortet er først og fremst et elektrisk bindeledd mellom de ulike komponentene, men har som regel haugevis av brikker med ulik funksjonalitet – lydprosessering, kommunikasjon med lagringsenheter og så videre. 

Dette er ikke Maslovs behovspyramide for datanerder, men et hierarki over de forskjellige minnene i en datamaskin.
Dette er ikke Maslovs behovspyramide for datanerder, men et hierarki over de forskjellige minnene i en datamaskin. Foto: Wikipedia

Primærminnet, eller RAM, er den siste hovedbrikken i dette puslespillet, og tilbyr en midlertidig lagringsplass for informasjonen som prosessoren skal kverne gjennom. Det er helt nødvendig for at maskinen skal være rask og responsiv, fordi det ville tatt alt for lang til å hente mye av informasjonen fra sekundærlagringen din – kjent som harddisken eller SSD-en.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (9)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen