Disse appene er blant de beste – og helt klart nyttigste – vi vet om.

Guide Nyttige apper

Disse appene er blant de beste – og helt klart nyttigste – vi vet om. (Bilde: Niklas Plikk, Tek.no)

– Dette er appene jeg har installert for å gjøre livet litt lettere

Torstein har funnet fram de nyttigste appene på mobilen.

Det finnes en hel myriade av apper der ute, men langt fra alle er like bra. Dårlige apper vil du – naturligvis – som regel raskt avinstallere, men paradoksalt nok er det ikke slik at alle bra apper beholdes heller. 

Det aller viktigste kjennetegnet på en app som er verdt å beholde, er snarere at den oppleves som nyttig for brukeren. Den er også typisk enkel å bruke, den irriterer deg ikke med varsler, treg respons eller annet krimskrams og løser oppgavene sine på en god måte. Det er også essensielt at den enten...

  • ...fungerer bedre og/eller mer effektivt enn allerede eksisterende tjenester

eller

  • ...tilfører en tjeneste som ikke allerede finnes på enheten din
Apper som ikke rettferdiggjør sin eksistens på telefonen din oppleves fort som unyttige.
Apper som ikke rettferdiggjør sin eksistens på telefonen din oppleves fort som unyttige. Foto: Shutterstock

Men det aller viktigste er kanskje at den tilfører livet ditt noe – ja, kanskje til og med forenkler det litt? Derfor vil vi i denne guiden ikke gå gjennom bare nyttige apper, men apper som gjør livet som mobilbruker enklere, mer strømlinjeformet og mer behagelig.

Automatisering, synkronisering og enkel tilgang

Men hvordan gjør en app livet enklere? Jo, først og fremst ved ikke å komme i veien, og ikke være for omstendelig i bruk. Tre viktige nøkkelord her er automatisering, synkronisering og enkel tilgang på viktigste tjenester.

Appene vi har valgt ut vil altså enten automatisere noe du før måtte gjøre manuelt, synkronisere informasjon som før har ligget adskilt på forskjellige enheter, eller gi deg enklere tilgang på verktøy og tjenester som du bruker ofte. Eller en hvilken som helst kombinasjon av disse tre, selvfølgelig.

Dette er altså appene som skal forenkle ditt smarttelefonliv, og hvilke platformer de finnes på:

Disse appene skal vi guide deg gjennom her. Rekkefølgen er den samme som listet opp i artikkelen.
Disse appene skal vi guide deg gjennom her. Rekkefølgen er den samme som listet opp i artikkelen. Foto: AgileBits/Pocket/Pushbullet/IFTTT/WeTransfer/Sony/Link Bubble/TeqTic/Shutterstock/Tek.no, montasje

Ikke overraskende finnes alle appene til Android, og over halvparten til iOS. De som ikke finnes på Apples mobile operativsystem krever enten tilgang til flere deler av telefonen enn det iOS tillater, eller har ikke blitt prioritert til operativsystemet.

Kun tre av tjenestene kan på forskjellige måter fås til Windows eller Mac OS X, mens ytterligere to kan nås via nettleser. De tre siste appene er kun laget for Android, og har dermed ingenting på en datamaskin å gjøre.

På neste side vil vi først gå gjennom de tre førstnevnte tjenestene som finnes som apper også til datamaskiner, og som også er mest omfattende. På siste side går vi gjennom de fem som først og fremst er ment for mobil. 

For øvrig kommer vi ikke til å skrive veldig inngående om hver eneste app i denne guiden, men heller fokusere på å oppsummere grunnene til at den vil oppleves som nyttig. Derfor kan du heller ikke forvente en fullverdig «bruksanvisning» av appen her. 

Uansett: bli med videre over på neste side, så går vi gjennom hvorfor vi tror du vil komme til å elske nettopp disse appene!

På neste side går vi gjennom tre nyttige tjenester til alle platformer »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen