Guide
De nyeste trådløse ruterne støtter avanserte teknologier som MU-MIMO, beamforming og 160 MHz kanalbredde. Alt sammen bidrar til enda bedre ytelse. (Bilde: Kurt Lekanger)

Dette bør du vite om den nyeste generasjonen trådløse nett

802.11ac Wave 2 – hva er det? Vi går gjennom teknologien i de nyeste trådløse ruterne.

Det har skjedd mye siden de første trådløse aksesspunktene kom på markedet på slutten av 90-tallet. Nå tar vi det nesten for gitt at det er trådløst nett overalt hvor vi ferdes, og det store antallet enheter som skal ha tilgang til nettet samtidig gjør at det stilles helt andre krav nå enn det gjorde for få år siden. 

802.11ac er den viktigste trådløse standarden nå, og det har gått rundt tre år siden teknologien ble introdusert. Nå kommer det en ny bølge med trådløse rutere og aksesspunkter som benytter en ny versjon av 802.11ac som har fått navnet 802.11ac Wave 2

Wave 2 betyr enda høyere ytelse, og at aksesspunktene klarer å takle mange samtidige trådløse enheter bedre enn tidligere. I denne artikkelen skal vi se på noen av de nye teknologien som kommer i Wave 2-produktene som nå er på full fart på vei ut i markedet.

Netgear Nighthawk X8 er en av de trådløse ruterne som nå støtter Wave 2.
Netgear Nighthawk X8 er en av de trådløse ruterne som nå støtter Wave 2. Foto: Kurt Lekanger

Blant de nye produktene som benytter Wave 2 er den nye hjemmesentralen fra Altibox, samt Netgear Nighthawk X4S – som vi kommer med en test av senere. 

Et lite tilbakeblikk

Moderne trådløse rutere og aksesspunkter opererer vanligvis i to ulike frekvensbånd: 2,4 GHz og 5 GHz. De nyeste har gjerne også to 5 GHz-bånd. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (6)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen