Guide
(Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no)

Det er ikke krise om du har glemt Windows-passordet

På 15 minutter kan du likevel få tilgang til filene dine.

Så sitter du der foran datamaskinen din. Det er ikke noe feil med den, men den er likevel helt ubrukelig for deg. Like nyttig som en murstein, bare lysende og støyende i tillegg, minner den deg på alt du skulle foretatt deg – bare du hadde husket dette evinnelig irriterende Windows-passordet.

Men det som kunne resultert i krise, trenger ikke nødvendigvis det – som vi skal se er det nemlig overraskende lett å få tilgang til filene dine, selv uten Windows-passordet ditt. Alt du trenger er tilgang til en datamaskin, en tom USB-minnepinne og et par nette programmer.

Om du sverger til OSX og Mac trenger du heller ikke å bli spart for flausen det er å glemme passordet ditt. Men også for deg finnes håp. Nettstedet LifeHacker har nemlig en god gjennomgang som forteller deg akkurat hvordan du sniker deg inn på maskinen din ved langvarig hjerneteppe.

Windows-passordet ligger som en betryggende mur rundt alle dataene dine. En høy og bred en, som bevokter dem mot nesegreve familiemedlemmer, kollegaer, og ikke minst er det en del av en tilsynelatende effektiv beskyttelse mot konkurrerende bedrifter og fremmede stater i næringslivet og offentlige virksomheter. Men hva hjelper dette om du selv opplever å ikke få tilgang til dine egne data? 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (22)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen