GUIDE: Deler du handleliste-app med kjæresten din?
Guide
(Bilde: Shutterstock/Wunderlist/montasje)

Deler du handleliste-app med kjæresten din?

Disse appene kan gjøre forholdet deres enda bedre.

God kommunikasjon kan for mange være selve nøkkelen til et lykkelig forhold. Det kan for eksempel bidra til økt samarbeid, bedre forståelse for hverandre, og ikke minstgod planlegging i hverdagen.

Vi innbiller oss samtidig at det alltid vil være rom for forbedring når det gjelder å kommunisere med partneren sin. I disse dager finnes det heldigvis et nyttig hjelpemiddel som bare er noen tastetrykk unna, nemlig apper til mobilen.

I denne oversikten har vi samlet sammen noen av appene som kan berike parforholdet deres. For eksempel har vi tatt med apper som lar dere dele lister, planlegge ukesmenyer, delegere husarbeid, samt planlegge den perfekte reisen eller «daten» sammen.

Se også: 10 apper du bør ha hvis du elsker å gå på ski

Del handlelisten med hverandre

App-butikkene bugner over av liste-apper som lar deg dele listene med andre. Det vil si at du og partneren laster ned samme app, og at listene dere deler synkroniseres når noen gjør endringer.

Med en slik app kan dere legge til matvarer og annet som må kjøpes inn, og så oppdateres listen med en gang. Handlelister på SMS kan kanskje fungere for noen, men vi synes dette er en mye bedre løsning. Under har vi samlet noen av appene vi synes fungerer best til dette formålet.

Our Groceries - enkel handleliste-app

Dette er en av handleliste-appene som er aller enklest i bruk. Dere slipper å opprette egne profiler for å bruke appen; Isteden taster dere inn én e-postadresse som handlelisten knyttes opp mot. Dette fikser dere ved å velge «List Sharing» i app-innstillingene, og skrive inn samme e-postadresse. Enklere blir det ikke.

Menyene i Our Groceries er enkle og ryddige.
Menyene i Our Groceries er enkle og ryddige. Foto: Google Play

Når det er gjort, kan dere begge legge til nye ting på handlelistene via hver deres mobil. Listen synkroniseres raskt. En annen praktisk funksjon er at du kan dele inn handlelisten i ulike kategorier, slik at du for eksempel har matfløte og rømme i samme bolk. På handleturen kan dere stryke av tingene på listen med et tastetrykk (eller sveip), akkurat som du kanskje ville krysset av en fysisk handleliste med penn.

Our Groceries er enkel, men oversiktlig, og fungerer veldig bra i praksis. Er det flere i husholdningen, kan forresten de også bli med på samme handleliste. Og selv om appen egentlig er på engelsk, kan dere selvsagt skrive på norsk eller et annet språk.

Last ned: Our Groceries (gratis / uten reklame: 29-49 kr.) Android / iPhone

Wunderlist - den komplette liste-appen

Wunderlist kan brukes til å dele alle slags lister med kjæresten, inklusive handlelister.
Wunderlist kan brukes til å dele alle slags lister med kjæresten, inklusive handlelister. Foto: Apple AppStore

En annen populær app som lar deg dele lister er Wunderlist. Den har bare blitt bedre og bedre med årene, og kan i dag by på drøssevis av funksjoner og et flott design.

Denne passer perfekt hvis dere vil samle handleliste, gjøremålsliste, «Bucket list», liste over filmer dere vil se sammen, og andre typer felleslister i en og samme app. Her kan dere naturligvis ha individuelle lister også, eller dele lister med venner eller kollegaer.

Etter at dere begge har lastet ned Wunderlist-appen, må dere registrere dere som brukere, enten via Facebook, Google+ eller en e-postadresse. Deretter er det bare å opprette lister, og invitere hverandre til hver enkelt liste.

Last ned: Wunderlist (gratis) Android / iPhone / Windows Phone

(Appen tilbyr også Pro-medlemskap mot betaling, men dette er beregnet på spesielt engasjerte brukere)

Andre alternativer

Our Groceries og Wunderlist er de to appene vi foretrekker til deling av handlelister og andre lister, men det finnes også mange andre alternativer.

Her er tre andre gode apper dere kan sjekke ut, dersom våre anbefalinger ikke faller i smak:

Vet du om noen som er bedre? Kom med tips i kommentarfeltet!

NESTE SIDE: Apper som gjør det superenkelt å finne hverandre via GPS på mobilen »

Vi vil på ingen måte argumentere for at det er en god idé å overvåke bevegelsene til partneren dagen lang. Derimot finnes det visse situasjoner hvor det kan være nyttig å dele posisjonen sin. For eksempel når dere skal møtes et sted hvor det er mange mennesker, som utenfor en fotballstadion, i fornøyelsesparker, på festival eller lignende.

Ikke minst kan dere dele lokasjonen med hverandre når dere er på vei hjem fra jobb, eller om en av dere kjører hjem fra en reise. Til slikt er det særlig én app som utmerker seg, og den heter Glympse.

Glympse - en GPS-app i særklasse

Finn hverandre med Glympse.
Finn hverandre med Glympse. Foto: Apple AppStore

Ergo, hvis dere ser behovet for å dele lokasjonen med hverandre en gang i blant, er det bare å laste ned denne appen.

Med Glympse kan du sette på tidsuret for hvor lenge posisjonen din deles med den andre, og så dukker bevegelsene opp på kartet. Det går også an å skrive inn en destinasjon, og da vil du kunne se hvor langt den andre har kommet på reisen.

Appen er svært enkel i bruk, og ikke minst gratis. Den du sender en «glympse» til trenger dessuten ikke å laste ned appen – da vises den i nettleseren isteden.

For øvrig bruker Android-telefoner Google Maps, mens iPhone bruker Apple Maps i selve Glympse-appen.

Last ned: Glympse (gratis) Android / iPhone / Windows Phone

Alternativer:

Dere kan selvfølgelig bruke iPhone-appen Find my friends eller Google+ til Android for å dele lokasjonen deres, men vi vil ikke anbefale det. Glympse er bedre.

Det finnes riktignok et par andre apper som har GPS-lokasjon som en del av tjenesten, som Couple og Life360.

Couple - nyforelska 24 timer i døgnet?

GPS-sporing er også inkludert i par-appen Couple.
GPS-sporing er også inkludert i par-appen Couple. Foto: Apple AppStore

Couple er ment å være et sosialt nettverk for et kjærestepar. Det innebærer at dere kan sende meldinger (med eller uten romantiske «stickers»), lage lister sammen, holde styr på merkedager og dele viktige hendelser med hverandre. I tillegg får dere altså muligheten til å dele lokasjonen deres med den andre.

Det kan godt være denne appen gjør kjæresteparene en bjørnetjeneste, snarere enn å bringe dem tettere sammen, men kanskje den funker for noen?

Last ned: Couple (gratis) Android / iPhone

Life360 - full kontroll på alle i familien

Denne appen er først og fremst beregnet på organisering av familielivet, hvor delt lokasjon er en av funksjonene. Ellers har den blant annet delte lister, familie-chat, og en panikk-knapp som automatisk varsler hele familien.

Last ned: Life360 (gratis) Android / iPhone / Windows Phone

SISTE SIDE: Selfie for to og reiseplanlegging »

Bruk av apper kan være nesten like individuelt og varierende som musikksmak. Appene som du bruker daglig, er ikke nødvendigvis de samme som partneren din bruker.

Noen apper går det derimot veldig fint an å bruke sammen, og disse to er blant våre favoritter:

CamMe - selfie for to

Vink til mobilen, så teller den ned til et blinkskudd.
Vink til mobilen, så teller den ned til et blinkskudd. Foto: Apple AppStore

Det florerer med selfies på Facebook og Instagram. Men å ta et mobil-selvportrett med to personer i bildet kan være en liten utfordring. Skygger, vinkler og kort avstand kan få det perfekte øyeblikk til å virke alt annet enn perfekt.

Derfor liker vi iPhone-appen CamMe, som lar deg aktivere selvutløseren på kameraet med en enkel håndbevegelse. Etter å ha vinket til skjermen, teller den ned og tar bildet.

Den smarte løsningen gjør at du kan stille opp mobilen litt lenger unna, og få med begge to på bildet. For eksempel kan du sette mobilen i en vinduskarm, på et bord eller en hylle. Med et mobilstativ står mobilen trygt.

Se hvordan CamMe virker i denne artikkelen

Last ned: CamMe (gratis) iPhone

Stay - planlegg ferien sammen

Planlegg den perfekte storbyferien sammen med Stay.
Planlegg den perfekte storbyferien sammen med Stay. Foto: Google Play

Appen Stay går ut på å skreddersy en egen reiseguide, og det fine er at dere kan gjøre dette sammen.

Finn hotellet dere skal bo på, restaurantene dere vil prøve, attraksjonene dere ønsker å sjekke ut, så dukker alt sammen opp i guiden. Ikke minst byr appen på et offline-kart, slik at dere finner frem til alt sammen når dere er på reise.

For et par som planlegger en romantisk «get away» til en storby, er denne midt i blinken. Dere kan samtidig bruke apper som TripAdvisor eller Hotels.com til å finne flere restauranter eller bestille hotellrom, og så plotte inn alt sammen i Stay-guiden fortløpende.

Last ned: Stay (gratis) Android / iPhone / Windows Phone

Hvilke par-apper bruker dere?

Foruten disse appene, kan dere selvsagt bruke populære apper som Facebook Messenger, Snapchat, Skype eller WhatsApp til å kommunisere når dere er borte fra hverandre.

Hvilke apper bruker du og partneren sammen? Kommenter i forumet nederst!

Trøbbel i paradis?
Denne appen slår opp med kjæresten for deg »

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen